Місто

Депутати Житомирської міськради перевірили ремонт на Польовій: мають претензії до асфальту та бордюрів

20 September 2016, 17:27

Як проводяться ремонтні роботи по вулиці Кондратюка, Кибальчича та Селецькій, 20 вересня перевірили депутати Житомирської міської ради. Разом із заступником мера Олександром Фещенком, керівниками ЖЕКів та підрядником вони оглянули прибудинкові території на Польовій, де тривають або вже завершились ремонтні роботи.

Мешканці 5-поверхівки по вул.Космонавтів, 44 висловили претензію, що біля їхнього будинку буде проводитися поточний ремонт, в той час як біля сусідніх будинків – капітальний. На це Олександр Фещенко відповів, що міняти асфальт біля цього будинку не планують, оскільки три роки тому тут вже проводили ремонт покриття, і робити це повторно нема потреби.

Депутати прискіпливо придивлялися до кожного встановленого бордюру. Біля 5-поверхівки по вулиці Кибальчича, 22 вони звернули увагу на імпровізовані пандуси – купи асфальту, недбало приліплені до бордюрів. Заступник мера пояснив, що це все ініціатива мешканців, а не провина підрядника.

«Це самовільно зроблено мешканцями. Один з мешканців прийшов з возиком, взяв асфальт і натрамбував собі. Це не підрядник, це люди змонтували собі таку сходинку», - сказав Олександр Фещенко і запевнив, що невдовзі підрядник усе виправить.

«Тут буде виконане пониження борта згідно всіх ДБН. Цей об’єкт ще не прийнятий по акту прийому-передачі, ми дивимося процес виконання робіт. Звісно, в роботі виникають певні нюанси, які ми маємо усувати», - пояснив Фещенко.

Найбільше претензій до підрядника було у секретаря міської ради Наталії Чиж. Вона робила зауваження і до якості асфальтного покриття, і до бордюрів, які встановлені неохайно чи замінені лише з одного боку доріжки.

«Всі депутати дуже вражені і дуже прискіпливо розглядають, бо дуже багато отримуємо звернень громадян, багато негативу йде по роботах, тому приїхали депутати – бюджетна комісія, (комісія) інфраструктури, розібратися... З цими підрядниками заключені договори, і вони не отримають кошти, поки не будуть заключення експертизи», - сказала Наталія Чиж.

Нагадаємо, на капітальний ремонт на Польовій з міського бюджету було виділено більше 12 мільйони гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі