Політика

Для прийняття рішень щодо реорганізації шкіл, посадовці мають вийти із кабінетів та ознайомитися зі станом справ, - Руслан Годований

23 September 2016, 09:05

Проблема матеріально-технічного забезпечення знайома без сумніву усім освітнім закладам України. Особливо гнітюча ситуація складається у сільських школах, куди гроші виділяються вкрай рідко та у не значних розмірах. Нестача коштів змушує керівництво шкіл шукати допомогу  у небайдужих. Так директор Красносільської школи Чуднівсього району звернулась за підтримкою до приймальні голови ГО «Справедливість Розвиток» Руслана Годованого. Прохання стосувалося придбання нового кухонного обладнання для їдальні школи. За словами директора, ідея звернутися до Руслана Миколайовича виникла не випадково, адже рік тому, допомогу від нього отримав дитячий садочок села Красносілка.

Алла Коржова, директор Красносільської ЗОШ I-IIIступенів: «Ми звернулися до Руслана Миколайовича з проханням допомогти придбати кухонне приладдя, а саме каструлі та чайники. Наша потреба виникла тому що школа не нова, їй майже 40 років, і відповідно, кухонне приладдя уже застаріле і з часом воно вийшло з ладу. Я працюю директором 9-й рік, і  оновлення за цей час майже не було. Так, посуд купувався новий (чашки, ложки, тарілки). У цьому нам допомагали спонсори  і батьки. Але каструль нових не було і багато років вони не поновлювались.

Надаючи підтримку жителям Чуднівсього району вже не перший рік, й цього разу Руслан Годований не залишився осторонь та привіз до Красносільської школи необхідне обладнання. Поїздка та зустріч з керівництвом школи відбулася під час візиту Руслана Миколайович до навчальних закладів району. Головною ж метою було ознайомлення із процесом оптимізації та реорганізації  освітніх установ так би мовити «на місцях».

Руслан Годований, голова ГО «Справедливість Розвиток»: «Я вже не перший рік допомагаю дітям Чуднівсього району. Але сьогодні, в першу чергу, мета нашої поїздки у тому, щоб подивитися як йде реформування малокомплектних шкіл та як ці зміни відчувають діти та вчителі. Те, що відбувається в країні, і те, який чином реорганізовують школи, не завжди відбувається обдумано і не завжди дані рішення приносять користь громаді і дітям. Ось це одна із шкіл, яка може бути реорганізована і сьогодні ми спілкувались про те, як зберегти школу в селі».

Також Руслан Годований наголосив на тому, що для прийняття рішень щодо реорганізації шкіл, посадовцям потрібно виходити із своїх кабінетів та ознайомлюватись з кожною ситуацією окремо, адже від їх висновків залежить майбутнє дітей та країни загалом.

Руслан Годований, голова ГО «Справедливість Розвиток»: «В першу чергу потрібно говорити про те, що не можна бездумно об’єднувати чи роз’єднувати школи. Потрібно думати про підняття сіл і про те, що народжуваність дітей буде збільшуватися. Якщо так станеться, то цю школу потрібно буде відновлювати, адже перед нами є приклади великих міст, де 15-20 років назад закривали школи, а сьогодні витрачають десятки мільйонів гривень з бюджету, для їх відновлення.  Тому, їздячи по Чуднівсьому районі, я дивлюсь яким чином можна об’єднати, скомплектувати навчальні заклади, щоб їх більшість зберегти, але в той же час зберегти бюджетні кошти».

Прес-служба Руслана Годованого 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі