Економіка

Управління Держгеокадастру в Житомирській області виставляє на аукціон дев’ять земельних ділянок

23 September 2016, 11:15

Землевпорядники Житомирщини на земельному аукціоні у жовтні запропонують інвесторам придбати права оренди на дев’ять земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Загальна площа земель становить 189,4 гектара.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

«Виставлені на торги ділянки знаходяться у Лугинському районі на території Великодивлинської сільської ради (за межами населених пунктів). Стартова сукупна вартість ділянок визначена на рівні 8% від нормативної грошової оцінки землі та становить 111,953 тис. гривень. У Головному управлінні Держгеокадастру у Житомирській області сформували перелік з 89 земельних ділянок для ведення сільськогосподарського виробництва. Інвесторам запропонують на аукціонах взяти в оренду 2 тис. 801 гектар земель державної власності (за межами населених пунктів)», - йдеться у повідомленні.

Прес-служба також цитує керівника обласного управління щодо користі проведення аукціонів.

«Проведення земельних торгів забезпечує відкритість у процесі розпорядження землями державної власності. Завдяки проведенню аукціонів вартість оренди суттєво збільшується, що має прямий вплив на наповнення місцевих бюджетів», - зазначає Сергій Козаков, в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

За інформацією сайту Держгеокадастру, аукціон відбудеться 13 жовтня за адресою:Житомир, вул.Рильського, 9, актовий зал, початок о 10.00 год.

Відповідно до кадастрової карти, деякі земельні ділянки, які пропонуються, знаходяться біля міжнародної траси Київ-Ковель. Цільове призначення всіх ділянок – для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Всього з початку цього року в Житомирській області провели шість земельних аукціонів: три в Житомирі, два в Коростені, один у Попільні.

Довідково: Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі