Події

Правоохоронці викрили незаконні оборудки з експортом лісопродукції з Житомирської області на понад 180 млн грн

23 September 2016, 15:10

Прокуратура, податківці, національна поліція та Служба безпеки припинили незаконну діяльність з експорту лісопродукції у Житомирській області, якою завдано державному бюджету мільйонних збитків.

Про це 23 вересня повідомив перший заступник прокурора області Олександр Білошицький на спільному брифінгу за участю Івана Гілети, першого заступника начальника Головного управління ДФС в області, Василя Малюка, заступника начальника відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в області та Дмитра Тишлека, начальника Управління захисту економіки в області ДЗЕ Національної поліції України, пише прес-служба прокуратури Житомирської області.

«У четвер, 22 вересня, у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, за ч. 3 ст. 212 КК України, правоохоронцями проведено обшуки у місцях здійснення незаконної фінансово-господарської діяльності державними лісогосподарствами області та за місцем проживання причетних осіб. Під час обшуків виявлено і вилучено документацію щодо здійснення зовнішньоекономічної діяльності, комп’ютерну техніку, жорсткі диски, чорнові записи, чисті бланки з відтисками печаток офшорних компаній іноземних держав, серед яких – Панама, а також нерезиденти з Литви, Молдови, Угорщини, Туреччини», - розповів Олександр Білошицький.

Він уточнив, що державні підприємства лісової галузі здійснювали діяльність, пов’язану з реалізацією лісоматеріалів за заниженою вартістю по договорах з підконтрольними підприємствами-нерезидентами, засновниками яких є компанії, зареєстровані в Панамі, а директором – громадянин України.

«Протягом 2015-2016 років держлісгоспами області відправлено на компанії Великобританії лісопродукції на суму 184 млн грн. Насправді ж постачання деревини здійснювалося безпосередньо до Румунії за значно вищими цінами. Унаслідок таких протиправних дій, лише за попередніми висновками фахівців, державі спричинено збитків на понад 8 млн грн», - назвав цифри Олександр Білошицький.

Перший заступник керівника обласного відомства повідомив журналістам й інші факти. Зокрема, про те, що три державні лісові господарства протягом 2015-2016 років документально відобразили реалізацію лісопродукції до Панами на суму 34,5 млн грн., хоча фактично продукція постачалася безпосередньо до Німеччини, де вартість деревини значно вища.

Олександр Білошицький наголосив, що такі конкретні результати роботи вдалося досягнути завдяки об’єднанню зусиль усіх правоохоронців. Адже у ході розслідування кримінального провадження, з метою протидії незаконним експортним операціям у сфері обігу лісопродукції, за ініціативою прокуратури області створено міжвідомчу робочу групу, до складу якої увійшли працівники Національної поліції, Державної фіскальної служби та Служби безпеки в області.

Як повідомляв Житомир.info, Генпрокуратура викрила в Житомирській області нелегальне підприємство з обробки деревини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі