Культура

Лідер гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк у Житомирі розповів про максі-сингл «Люди», нового учасника та закордонну співпрацю

25 September 2016, 19:02

У рамках концертного туру, присвяченого виходу максі-синглу «Люди», до Житомира, 25 вересня, завітав український гурт «Бумбокс». Лідер гурту Андрій Хливнюк називає максі-сингл сповіддю, до платівки якого увійшли 5 різних за настроєм та часом написання пісень: «Люди», «Выход», «Злива», «Рок-н-ролл», «Мала». 

«Концепція дуже проста: людські емоції, переживання, різні. Від дуже гострих - пов’язаних із непересічними подіями, навіть драматичними, частиною яких і ми стали, у той чи інший спосіб і до якихось простих думок. Це, скажімо, така платівка - сповідь, якщо хочете. Люди ведуть щоденники, ходять до психоаналітиків, а музиканти видають альбоми. Це наш спосіб сублімації, єдиної, з улюблених мною, або найулюбленішої форми сублімації - це свої думки, переживання діалог з собою врешті решт переводити в музичну сферу і це дуже приємно», - розповідає Андрій Хливнюк.  

 
Реліз максі-сингу «Люди» випустили у кількох версіях: електронній, на CD та касетах. Що до останнього, фронтмен гурту певен, було б дивно називатися «касетним програвачем» і не випускатися на касетах. 
 
«Платівка, ось вона вже є, сідюшка, є касети, вініл скоро побачить світ. Касети - це не мертвий формат, по перше, тому що я сам слухаю касети і багато, хто з моїх знайомих має касетні програвачі. Але найголовніше - це концепція. Гурт, який називається «касетним програвачем» не може не виходити на касетах. Якось дивно бути “бумбоксом” і не випускатися на касетах. По - третє, як не дивно, музичні крамниці всього світу пропонують нам все, що тільки видається на всіх форматах і вінілових крамничок багато. Це чомусь у нас в країні ми постійно женемося за всім новим: якщо машина, то тільки ось цього року, якщо щось, то воно от вийшло. Все нове,  у нас має бути все нове, все саме модне, все на багатому і на нарядному. Світ живе і не відмовляється від багатьох технологій, які ми вважаємо вчорашніми. Я так не вважаю, мені цікаво і я думаю, що ми будемо виходити на касетах і надалі. Це щось рідне, тепле, його можна мацати, крутити олівцем, касета - чому б ні?», - певен лідер гурту.
 
Також, Андрій Хливнюк зауважив, що це перший запис Бумбокса, в якому гурт грає у новому складі - з піаністом. 
 
«Це платівка, яка зайняла багато часу, але ми отримали масу насолоди, тому що в процесі роботи над нею до нас приєдналась іще одна людина - Павло Литвиненко. Рано чи пізно, на якомусь етапі, рок-гурту знадобиться хоча б одна людина, яка вміє грати. Хоч хто-небудь один має бути. У нашому випадку - це Литвиненко Паша. Плюс накопичилось, якщо серйозно, достатньо пісень записаних і з Гнатьєвим, і з Шуровим, за період спільної роботи Бумбокса, де є партії клавішних інструментів. Логічно, люди просять на концертах, щоб їх грали і така людина знадобилася», - каже Андрій Хливнюк.
 
Розповів Андрій Хливнюк і про закордонну співпрацю, зокрема із Білоруським Вільним Театром.
 
«Сформувався такий пул з творчих людей різних напрямків, не тільки поп-музики або рок-музики, але і режисерів, акторів відомих на весь світ, які поставили собі на меті боротися із політичними репресіями, зокрема і проти представників мистецтва. Одна з таких акцій - це те, чим я і зараз перед вами займаюсь, привернути якомона більшу увагу преси до заключення Олега Сенцова, нашого з вами колеги, режисера, який відбуває зараз в Сибіру 20-річне покарання ні за що. Білорусам, англійцям, австралійцям, французам, чомусь це потрібно. Якісь із них у вигнанні, але показують світового рівня матеріал, українцям - це теж потрібно. Але я хотів би, щоб це було більше потрібно, щоб про це говорили кожен день і  результат з цього був якийсь».
 
 
 
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі