Влада

Міністр оборони підписав технічні умови для сухпайків нового зразка

26 September 2016, 14:17

26 вересня міністр оборони України генерал Степан Полторак підписав технічні умови для харчових наборів нового зразка.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«Позаду – об’ємна і напружена робота волонтерів, спеціалістів Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України. Попереду – не менш важливий етап – погодження цих технічних умов із профільними міністерствами та Кабінетом Міністрів України. Але на шляху до реформування та вдосконалення забезпечення військовослужбовців не маємо права зупинятися», - наголосив Степан Полторак.

Зазначається, що даними технічними умовами розширено асортимент страв – наразі до раціону розроблено 18 страв. Калорійність для польових наборів нового зразка складає 3500 Ккал, а в посиленому варіанті для військовослужбовців у зоні проведення АТО – 4200 Ккал на добу та передбачається використання безполуменевого нагрівача їжі.

Розробники врахували досвід країн-членів НАТО щодо калорійності та упаковки, але у питанні асортименту страв врахували особливості національної кухні.

Окрім цього, у зазначеному харчовому наборі буде використовуватися нова технологія пакування (реторт-пакет), що дозволить отримати готові страви не потребуючи термічної обробки, та забезпечить компактність й зручність під час використання.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні минулого року Кабмін змінив норми харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі