Місто

У Житомирі терміново хлоруватимуть воду, щоб позбутись ймовірних бактерій

26 September 2016, 16:35

У Житомирі впродовж доби хлоруватимуть воду. У період хлорування жителів міста закликають не вживати водопровідну воду в їжу.

«З 6 ранку 27 вересня по 8 ранку 28 вересня 2016 року будуть проводитися роботи з промивання та дезінфекції мереж системи подачі та розподілу води в місті Житомирі. Це означає, що буде проводитися хлорування мереж, і в цей період під час проведення робіт у вказаний час користуватися водою дозволяється лише для господарсько-побутових потреб. Ми робимо це оголошення у зв'язку з тим, що нема у нас витриманого терміну, який необхідний – декілька днів, а саме 3 дні. Ви знаєте, що минулого тижня було відключення від води на 2,5 дні, були проведені ремонтні роботи, була проведена прочистка наших мереж, але розуміємо, що у зв'язку з різким похолоданням і наближенням зимового опалювального періоду, нам потрібно провести додаткове хлорування всіх наших мереж водоканалу», - під час прес-конференції 26 вересня повідомив журналістам заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко.

Він не пояснив, чим викликана така терміновість дезінфекції (адже житомиряни дізнаються про відключення менш ніж за добу до початку хлорування), і чи безпечно вживати водопровідну воду до хлорування. На це питання спробував відповісти директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

«Ми повинні поставляти якісну воду і не маємо права зволікати, побачивши потенційно в майбутньому хоч якусь загрозу, щоб її не ліквідовувати. Тому ми прийняли рішення і ініціювали цю нараду, щоб уникнути цього. Це профілактика і я вважаю, що це потрібно зробити терміново», - сказав Андрій Нікітін.

Журналісти попросили уточнити, якою є потенційна загроза.

«Є можливість, ймовірність того, що є бактерія, неприємна для людини. Не смертельна, але яка може викликати хворобу у людей зі слабким імунітетом і у дітей. Тому ми хотіли б запобігти, і ми це зробимо. В результаті аналізу були висіяні ентерококи», - сказав Андрій Нікітін, і одразу ж спростував свої слова:

«Для того, щоб говорити, що у нас є велика проблема, потрібно розуміти, що у нас дійсно є бактерія, але ми їх не виявили поки що. Ми виявили індикатори можливої їх присутності, і можемо швидко їх видалити за допомогою хлорування», - сказав Андрій Нікітін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі