Події

Правоохоронці затримали 60-річного киянина, який задля розваги викрав у житомирського таксиста Lanos

27 September 2016, 13:56

У Житомирі вдень 25 вересня 60-річний киянин викрав автомобіль таксиста і залишив на одній із стоянок міста.

Про це Житомир.info  повідомила прес-служба ГУ Нацполіції у Житомирській області.

«У неділю близько 11 години до Житомирського відділу поліції зателефонував житомирянин і повідомив про зникнення свого автомобіля «Ланос». На місці події правоохоронці з’ясували, що заявник працює таксистом. Виконавши чергове замовлення, він зупинив свою машину на одній з вулиць і відійшов від неї «на хвилину». При цьому ключі залишив у замку запалення. Коли ж повернувся, автівки вже не було. З нею разом у невідомому напрямку поїхали документи, мобільний телефон таксиста і його особисті речі. Одразу ж було передано орієнтування на розшукуваний автомобіль усім зовнішнім нарядам, які працювали в обласному центрі. Водночас було переглянуто записи з камер відеоспостереження у районі викрадення «Ланоса». Завдяки ужитим першочерговим заходам оперативники виявили розшукувану машину і відстежили її рух містом. Врешті автомобіль знайшли на одній зі стоянок за декілька кварталів від місця викрадення. Охоронник підтвердив, що автівкою приїхав літній чоловік, припаркував «Ланос» і повідомив, мовляв, незаконно ним заволодів. Потому пішов геть. Утім, сторож не сприйняв серйозно слова незнайомця.  

Автомобіль було вилучено та повернуто власникові. Згодом до поліції зателефонував охоронник з автостоянки і повідомив, що чоловік, який ним приїхав, навідався знову і допитувався, де його машина. На той момент оперативникам уже вдалося встановити особу підозрюваного. По фотокартці його упізнав і охоронник автостоянки.

60-річного жителя м. Києва правоохоронці затримали на одній з міських вулиць і доставили до відділу поліції. З’ясовано, що у Житомирі він перебуває близько півроку, проте не має в обласному центрі постійного місця проживання», – йдеться в повідомленні.

У рамках розпочатого за ч.1 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ кримінального провадження поліцейські з’ясовують мотиви, які спонукали чоловіка до викрадення автомобіля, та перевіряють його на причетність до інших кримінальних правопорушень.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі нетверезий водій погрожував копам особистими зв’язками.

Фото прес-служби ГУ Нацполіції у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі