Події

У Житомирі СБУ затримала хабарника з Держгеокадастру, який щодня «заробляв» до 10 тис. грн

27 September 2016, 18:23

Головного спеціаліста райуправління Держгеокадастру викрили на хабарництві співробітники управління СБ України в Житомирській області спільно з прокуратурою.

Про це 27 вересня повідомляє прес-група управління СБУ в Житомирській області.

«Посадовець систематично здирав гроші з мешканців району за прискорення оформлення документів на землю – присвоєння ділянкам кадастрових номерів, внесення даних проектно-технічної документації та інших відомостей до бази даних Держгеокадастру тощо. Щомісяця зловмисник оформляв документацію на 400-500 земельних ділянок, тож лише на присвоєнні кадастрових номерів хабарник щодня заробляв до 10 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби затримали чиновника на робочому місці одразу після одержання ним 1600 гривень за присвоєння кадастрових номерів двом земельним ділянкам. Під час обшуку затриманого вилучено ще 3600 гривень – «зароблене» за день.

Управління СБУ повідомляє, що наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру.

Як повідомляв Житомир.info, у Коростені біля вокзалу 31 серпня затримали слідчого Коростенського відділу поліції ГУНП під час отримання хабара у розмірі 8 тисяч гривень. 

Фото УСБУ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі