Місто

Першу частину відремонтованої Михайлівської планують відкрити для житомирян в середині жовтня

28 September 2016, 14:15

На центральній пішохідній вулиці Житомира вже почались роботи з укладки тротуарної плитки з граніту трьох видів. Усього міська влада планує витратити на реконструкцію вулиці Михайлівської 15 мільйонів гривень.

Мер Житомира Сергій Сухомлин розповідає: зараз будівельники працюють в прискореному режимі, і повністю закінчити реконструкцію Михайлівської планують вже до кінця календарного року.

«Важка техніка працює тут і по вихідних. Якщо на другій частині вулиці Михайлівської все буде нормально з комунікаціями, то мостити бруківку вони повинні закінчити до кінця листопада місяця. Ще є роботи по освітленню, ще є роботи по закладці комунікацій під фонтан, під сцену, встановлення боллардів, для забезпечення роботи вулиці Михайлівської саме як пішохідної вулиці, є ще другорядні роботи. Я думаю, що до кінця року в будь-якому випадку ці всі роботи будуть закінчені. І вже на Новий рік ми зможемо проводити тут новорічні свята», - переконаний Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

За словами міського голови, після закінчення робіт усі рекламні вивіски на вулиці Михайлівській буде приведено у відповідність до архітектурної концепції міста. Сергій Сухомлин каже, що спільно із власниками приватного бізнесу міська влада поставила перед собою завдання зробити вулицю Михайлівську місцем для зустрічей.

«Якщо ми створимо, вірніше, навіть не якщо, а коли вулиця Михайлівська дійсно стане центром спілкування в місті Житомирі, таким громадським простором, місцем для зустрічей, коли з'явиться той же фонтан, буде сцена, на вихідних будуть проходити концерти, то це дійсно стане альтернативою торговим центрам, які є. Люди будуть більше проводити часу на вулиці Михайлівській. І це вигідно для того ж бізнесу. Вони в першу чергу повинні бути зацікавлені в тому, щоб їхні заклади виглядали гідно», - каже мер Житомира.

Своєрідною «фішкою» оновленої Михайлівської стануть нові кришки для люків, яких на вулиці надзвичайно багато.

«Ми замовили для вулиці Михайлівської абсолютно новий дизайн люка. Під вулицю Михайлівську підприємство, яке знаходиться в Дубно (Рівненська область) відливає з чавуну нові люки із зображенням водонапірної вежі, написом «Живи Житомиром». Причому напис цей буде різними мовами. Польською, чеською, російською, українською, івритом. Тобто, фактично, це та громада, яка живе в Житомирі. Шість мов будуть представлені на цих люках. Ці люки вже замовлені, термін виготовлення місяць, а замовлені тиждень тому», - розповідає Сергій Сухомлин.

Відкрити для пішоходів першу частину відремонтованої вулиці планують вже за два тижні. Після того реконструкція продовжиться з боку вулиці Київської.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі