Місто

Міська рада звітує, що цього року оздоровились та відпочили 60,8% житомирських дітей шкільного віку

29 September 2016, 11:51

На засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради збираються розглянути підсумки проведення оздоровлення та відпочинку дітей міста Житомира у 2016 році.

Відповідний проект рішення виконкому опублікований 29 вересня на сайті міськради.

До проекту додається також довідка про організацію оздоровлення та відпочинку дітей у Житомирі в 2016 році, підготовлена управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради.

«На організацію і проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей міста у 2016 році з міського бюджету виділено 3159,7 тис. грн. для оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в ПЗОВ «Супутник» та 741 тис. грн. на проведення відпочинкової зміни в пришкільних таборах (3-х разове гаряче харчування із розрахунку 28,60 грн. в день на одну дитину). З міського бюджету виділено 828 тис. грн. на капітальний ремонт приміщень їдальні ПЗОВ «Супутник» та 180 тис. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації для проведення капітальних ремонтів корпусів, дахів, спортивних майданчиків. Упродовж літнього періоду в позаміському закладі оздоровлення та відпочинку  «Супутник» за кошти міського бюджету оздоровлено 900 дітей пільгових категорій, а саме: 139 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування; 50 дітей з особливими потребами, в тому числі 8 дітей з функціональними обмеженнями, які пересуваються на візках, разом з одним із батьків або особою, яка їх заміняє; 335 дітей  із сімей учасників АТО; 256 дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей; 120 творчо обдарованих дітей», - інформує управління.

З 30 травня по 16 червня 2016 року у м. Житомирі функціонував 31 пришкільний табір з денним перебуванням на базі загальноосвітніх навчальних закладів.   До означеного відпочинку залучено  2444 дитини. Вихованці пришкільних денних таборів отримували 3-х разове гаряче харчування із розрахунку 28 грн. 60 коп. в день на одну дитину.

 

У літній період працював 91 мовний загін за трьома програмами, у них перебувало 1383 учні. Вивчалися наступні іноземні мови: англійська, німецька, французька; кількість задіяних осіб: вчителів – 144, студентів-волонтерів – 55, міжнародних волонтерів – 9. 17 ЗНЗ долучилися до роботи у Міжнародному проекті «GoCamps», три навчальних заклади стали переможцями – № 21, 24, 28.

За даними моніторингу, упродовж 2016 року охоплено всіма формами оздоровлення та відпочинку 16360 дітей міста, що становить 60,8% від загальної кількості дітей шкільного віку.

 

Виконавчим комітетом міської ради у 2016 році направлено на оздоровлення:

за кошти державного бюджету: до Українського Дитячого Центру «Молода гвардія» - 13 дітей; до МДЦ «Артек» - 10 дітей; до санаторіїв – 235 дітей;

за кошти обласного бюджету управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради оздоровлено 424 дитини, а саме: в дитячому оздоровчому закладі «Лісовий берег» м. Житомира – 174 дитини; в дитячому оздоровчому закладі «Лісова казка»  Баранівського  району – 30 дітей; в дитячому оздоровчому закладі «Орлятко» Житомирського району – 40 дітей; в дитячому оздоровчому закладі «Світанок» Любарського району – 100 дітей; в дитячому оздоровчому закладі «Дзвіночок» с. Дениші Житомирського району - 55 дітей; в ТОВ «Курортне об'єднання «Перлина Чорномор'я» ПЗОВ «Связист», ПЗОВ «Рассвет» (Одеська область, м. Білгород-Дністровський, смт. Сергіївка – 25 дітей.

За кошти обласного бюджету управлінням сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації оздоровлено 334 дитини м. Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, за харчування учнів у пришкільних таборах при 13 загальноосвітніх навчальних закладах Житомира збирались заплатити більше 1 мільйона гривень бюджетних та батьківських коштів. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі