Культура

У Домі української культури представили експонати з 23 музеїв Житомирської області. Фоторепортаж

29 September 2016, 13:01

У житомирському Домі української культури 29 вересня з нагоди Дня туризму відкрили виставку «Житомирщина туристична. Музеї», де представлені експонати із 23-х музеїв області.

Особливістю цієї виставки є те, що на ній можна побачити експонати із маловідомих музеїв Житомирщини. Наприклад, із навчально-мистецького інформаційно-туристичного центру-музею «Дивосвіт Трипілля», який планують відкрити наступного року у селі Городському Коростишівського району.

Загалом, у виставкових залах Українського дому представлені, зокрема, старовинні побутові предмети, форма правоохоронців від початку ХХ до сьогодення, зразки відреконструйованої трипільської кераміки, унікальна вишивка, а також працює персональна виставка художника Володимира Дзюбенка із Червоноармійського району. Також житомиряни можуть ознайомитися з археологічною колекцією з Олевського музею та з експонатами з музею історії органів внутрішніх справ Житомирщини.

Крім того, на виставці експонують особисті речі покійного Леоніда Стадніка, якого визнали найвищою людиною України.

Виставка працюватиме протягом 29-30 вересня. Але ознайомитися з усіма експонатами можна буде лише сьогодні, 29 вересня, до 18:00.

Як повідомляв Житомир.info, до участі у виставці «Житомирщина туристична. Музеї» організатори запрошували також представників Баранівського, Коростишіського, Лугинського та Радомишильського народних краєзнавчих музеїв.

Фото Анни Максимової

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі