Політика

Хто такий голова фракції «Самопомочі» в обласній раді Віталій Ейсмонт

29 September 2016, 15:02

Багаторічна громадська діяльність Ейсмонта Віталія Станіславовича тісно пов’язана з його професійною діяльністю на вітчизняному ринку газового обладнання і викликана, передусім, необхідністю налагодження на професійно-профільній основі комунікації вітчизняних підприємств-виробників газового обладнання з органами державної влади.

Відпрацьований органами державної влади механізм співпраці з громадськістю (а саме до цього держава багато років поспіль заохочує інститути громадянського суспільства) сприяють врахуванню і законодавчим органом, і Центральними органами виконавчої влади громадської думки під час формування та реалізації державної регіональної політики, політики у сфері будівництва та житлово-комунального господарства в Україні, удосконаленню діючого законодавства, оптимізації національних стандартів в сфері виробництва газового обладнання та їх гармонізації зі світовими стандартами, а також підвищенню безпеки експлуатації газового обладнання та газових мереж.

Саме цим була викликана необхідність створення у 2013 році Асоціації виробників та постачальників газового обладнання, яку він очолює до цього часу (станом на сьогодні до Асоціації входять 14 вітчизняних виробників та постачальників газового обладнання).

Про системну роботу і участь Асоціації та Віталія Ейсмонта у формуванні єдиної державної технічної політики у сфері газопостачання і газорозподілу може свідчити членство в громадських радах чотирьох центральних органів виконавчої влади – при Мінрегіоні (заступник голови Комітету з питань містобудівної діяльності), Міненерговугіллі України (член Комісії з питань нафтогазового комплексу), НКРЕКП та Держпраці.

Як Глава Асоціації В. Ейсмонт бере активну участь в роботі Комітету ВР України з питань ПЕК, ядерної політики і ядерної безпеки, а також Комітету ВР України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, в яких він отримував відповідну акредитацію (протокол засідання Комітету від 15.01.2014 р. №16).

До того ж, Асоціація є членом Технічного комітету стандартизації ТК 306 «Інженерні мережі та споруди» (у складі підкомітету ПК-5 «Системи газопостачання») та Технічного комітету стандартизації ТК 146 «Матеріали, обладнання, технології і споруди для нафтогазової промисловості» та тісно співпрацює з суб'єктами національної системи стандартизації через уповноважених представників, який діють від імені Асоціації.

По окремих напрямах діяльності Асоціація співпрацює з НКРЕКП (у складі робочих груп з опрацювання проблемних питань газорозподільних підприємств та у сфері приєднання до газових мереж).

На четвертий квартал поточного року заплановано проведення спільного з Держпраці, до складу якого введено колишній Держгірпромнагляд) тематичного круглого столу.

Важливим є той факт, що до липня 2016 року В. Ейсмонт очолював Експертну групу Громадської ради при Мінрегіоні з підготовки пропозицій щодо нормативно-правового забезпечення впровадження та функціонування інтелектуальних систем обліку, телеметрії, систем телемеханіки і автоматизованих систем управління технологічними процесами на газорозподільних мережах.

Завдяки його зусиллям ця Експертна група напрацювала відповідні пропозиції та рекомендації як комітетам ВР України, так і ЦОВВ, серед яких, зокрема, створення робочого органу Мінрегіону зі статусом міжвідомчого, який опікуватиметься серед іншого імплементацією європейських директив з енергоефективності. До речі, Експертна група й надалі продовжує свою роботу (у новому складі Громадської ради) – відповідне рішення на днях ухвалила Громадська рада Мінрегіону.

З моменту реєстрації Асоціації у 2013 р. В. Ейсмонт брав активну участь у важливих для держави та громадянського суспільства тематичних заходах, а також безпосередньо їх організовував. Йдеться, насамперед, про організацію та проведення протягом 2014-2015 р. низки круглих столів в Міненерговугіллі України та Мінрегіоні на тему «Нормативно-правове регулювання застосування дистанційного моніторингу процесів і дистанційного керування в системах газопостачання газових господарств підприємств: правові та організаційні аспекти розробки, виготовлення, а також впровадження та експлуатації систем телемеханіки, систем телеметрії та автоматизованих систем управління технологічними процесами».

Крім того, Глава Асоціації долучається до роботи Робочої групи з питань реформування житлово-комунального господарства Мінрегіону і його пропозиції були враховані при розробці та опрацюванні низки проектів нормативних документів, а саме: проектів законів України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг»; «Про житлово-комунальні послуги»; «Про енергетичну ефективність будівель»; «Про особливості здійснення закупівель енергосервісу»; «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правових засад реалізації енергосервісних договорів», та інших.

Прес-служба фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі