Політика

У Житомирі презентували нове громадське об’єднання - «Захистимо себе»

29 September 2016, 16:26

Всеукраїнське громадське об’єднання «Захистимо себе» презентували 29 вересня в конференц-залі готелю «Reikartz Житомир».

Очолив новостворену організацію Юрій Ободзінський, відомий як Юрій Бобер, головою наглядової ради став керівник Спілки ветеранів афганської війни Павло Ментов.

Голова ВГО «Захистимо себе» пояснив журналістам, що Ободзінський – це дівоче прізвище матері, і його носять всі його діти і внуки. Змінити прізвище «Бобер» він зміг лише після смерті матері.

«Таким був її заповіт. Батько залишив нас, коли мені було півтора року. До цього я його не чув і не бачив. Крім того, нещодавно у мене народився син, Юрій Юрійович,  якому сьогодні рік і один місяць. Йому я теж дав прізвище Ободзінський», - розповів керівник новоствореної організації.

Юрій Ободзінський повідомив, що об’єднання «Захистимо себе» зареєстроване в грудні 2015 року і що його метою є захист інтересів малого та середнього бізнесу, а також найбільш уразливих верств населення.

«Сьогодні я маю честь презентувати наше Всеукраїнське громадське об’єднання, девіз якого – «Захистимо себе від посягань на честь і гідність». Нашим внутрішнім девізом є «Відповідальність!». Організація створена для допомоги нашим землякам, житомирянам, представникам малого та середнього бізнесу, усім, хто оббиває пороги кабінетів чиновників і не знаходить вирішення своїх проблем. Влада не чула і не чує простих громадян. Такий вид діяльності не новий для мене - вже 15 років я очолюю благодійну організацію, яка після півторарічної перерви знову допомагатиме людям і носитиме ім’я моєї покійної матері Валентини Ободзінської. Мирними заходами та акціями протесту ми будемо протидіяти політиці, яка знищує просту незахищену людину», - сказав Юрій Ободзінський.

Він також розповів, що обрав своїм спільником Павла Ментова, тому що він є людиною слова і справжнім моральним авторитетом, який допоможе вирішити ті завдання, які ставить перед собою новостворене громадське об’єднання, а це – захист інтересів рядових громадян. Саме тому в команді працюватимуть фахові юристи та адвокати.

Голова наглядової ради Павло Ментов розповів, що погодився на співпрацю з ВГО «Захистимо себе» з власної волі, і з допомогою об’єднання сподівається вирішувати питання своїх побратимів та інших співгромадян.

«Ви знаєте, що багато профспілок, громадських організацій, мегапартій працюють на рівні декларацій.  «Маленьку» людину з її проблемами найчастіше не помічають, а помічають, є таке поняття «датська поезія» - до дати. До виборів, до дати, коли потрібні війська, мобілізаційний ресурс, а у ветеранських організацій він достатньо сильний. Сьогодні зі мною прийшли брати по зброї, ветерани, представники АТОшних організацій, ветерани добровольчих організацій, спецназу, ВДВ - послухати, подивитися, ознайомитися, тому що хтось повинен бути першим. Ніхто мене не вмовляв, ніхто не агітував, ми прийшли у «Захистимо себе» для того, щоб об'єднати свої сили заради нашої громади. Ми солідарні з цілями цієї організації - тому я сьогодні тут», - розповів Павло Ментов.

У Житомирі вже створена перша громадська приймальня ВГО «Захистимо себе», вона працює на 2 поверсі будівлі по вул. Хлібній, 27. Від сьогодні керівники об’єднання  набиратимуть спільників, але не будь-кого, а людей авторитетних, зі списком добрих справ, небайдужих і відповідальних. Також запрошують студентів навчальних закладів, які мають час і бажання допомагати у розвитку громадського об’єднання на засадах волонтерства.

Очільники ВГО «Захистимо себе» обіцяють звітувати про пророблену роботу через певний період, для чого буде створено кілька мобільних груп, які опрацьовуватимуть звернення людей і реагуватимуть на них.

Юрій Ободзінський також розповів, що не збирається йти з політики.

«Сьогодні потрібно допомагати простим людям, тому я бачу себе в політиці. Наші ряди з кожним днем будуть поповнюватися. Ми будемо об’єднувати тих людей, які небайдужі до проблем простих громадян, і делегуватимемо їх в органи влади усіх рівнів», - резюмував голова Всеукраїнського громадського об’єднання «Захистимо себе».

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі