Політика

Борислав Розенблат: У 2017 році зарплати освітян зростуть на 33%

29 September 2016, 17:11

Згідно проекту державного бюджету на 2017 рік видатки зведеного бюджету на освіту зростуть до 145 мільярдів гривень, що на 21 мільярд гривень більше, ніж у поточному році, а зарплати освітян зростуть на 33%.

Про це під час урочистостей з нагоди Дня працівників освіти повідомив народний депутат Борислав Розенблат.

«Можливо, для вас це поки що якісь ефемерні цифри, але це все вже закладено у проекті бюджету на 2017 рік і скоро ви відчуєте реальні зміни», – запевнив нардеп.

Він також зазначив, що, попри війну в країні і великі витрати на обороноздатність, гроші на реформування системи освіти в бюджеті є.

Борислав Розенблат навів приклад того, як із запуском реформи децентралізації у 2016 році зріс бюджет розвитку Житомира.

«У 2013 році бюджет розвитку нашого міста Житомира складав 40 мільйонів гривень. Це кошти, за які ми мали ремонтувати дороги, під’їзди, дахи… Навіть якщо перевести на курс долара по 8 гривень, це невелика сума – усього 5 мільйонів доларів. Цього ж року бюджет розвитку нашого міста становить 400 мільйонів гривень, тобто, 16 мільйонів доларів», – зазначив він.

Під час свого виступу народний депутат також привітав житомирських освітян із прийдешнім професійним святом та вручив 16 вчителям грамоти і медалі від Верховної Ради України.

Прес-служба народного депутата Борислава Розенблата

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі