Події

У Житомирській області правоохоронці «накрили» підпільні цехи з майже 20 тоннами деревного вугілля

29 September 2016, 17:42

Коростенська місцева прокуратура спільно із співробітниками поліції та СБУ в області, у ході розслідування кримінального провадження за фактом забруднення атмосферного повітря, виявлено протиправне промислове випалювання деревного вугілля на території Лугинського району.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«На території колишніх колгоспів Бовсунівської та Жеревецької сільських рад Лугинського району підприємці організували підпільні цехи з випалювання деревного вугілля без передбачених законодавством дозвільних документів. У середу, 28 вересня, за результатами спільної перевірки правоохоронцями припинено протиправну господарську діяльність, опечатано 10 ємностей для випалювання вугілля та майже 20 тонн вже виготовленої продукції», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ст. 246 КК України триває, процесуальне керівництво здійснюється Коростенською місцевою прокуратурою.

Разом з тим голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма 29 вересня під час брифінгу запевнив журналістів, що облрада разом з екологами розбиратимуться у ситуації щодо незаконної діяльності підприємств із випалювання деревного вугілля.

«Питання випалювання деревного вугілля потребує вивчення. Сьогодні не можна категорично сказати, що цей бізнес треба закривати чи ні. Сьогодні там дуже багато людей задіяно – це робочі та податки. Але цей бізнес має працювати у правому полі і бути легалізований. Думаю, ми це питання постараємося вирішити разом із інспекцією екологічною, тому що вони мають грати тут першу скрипку, і з Держгеокадастром та іншими структурами обласними, від кого це залежить,» – сказав Ширма.

Як повідомляв Житомир.info, поблизу селища Нові Білокоровичі Олевського району Житомирської області правоохоронці ліквідували підпільне підприємство з виробництва деревного вугілля.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі