Суспільство

Генпрокуратуру вразили жахливі умови життя ув’язнених у виправній колонії в Бердичівському районі

30 September 2016, 13:55

Представники Генеральної прокуратури України 28 вересня перевірили Райківську виправну колонію №73, яка знаходиться у Бердичівському районі Житомирської області. Перевіряючих вразили жахливі умови життя ув’язнених.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав керівник управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях Генеральної прокуратури України В’ячеслав Свірець.

«Раніше в ГПУ візити без попередження з якихось «дивних» причин не практикувалось. 28 вересня 2016р. була відвідана Райківська виправна колонія. Навіть бувалі наглядові прокурори, які були разом зі мною, зітхнули з полегшенням, вийшовши пізно ввечері за територію. Така установа просто не має морального права на існування! Про яке перевиховання може йти мова, коли люди позбавлені елементарного?! Перебування в таких умовах може лише загострити почуття ненависті та злоби до всіх навколо. Уявіть – на 512 засуджених, які зараз там утримуються, в їдальні є лише 30 – 40 тарілок та ложок! Варіанти два: або чекати поки одні поїдять і передадуть посуд, або мати свій. Води в їдальні немає. В меню передбачені салати зі свіжих овочів, жодного овоча на території їдальні виявлено не було, як і слідів м’яса в супі.  Лазня. На тих же 512 чоловік – 10 душів!!! Половина з них без вентилів. Слідів помивки в лазні також не виявлено.  Деякі медикаменти прострочені всього лиш на рік і кілька місяців. Аптечки для надання першої необхідної допомоги взагалі не існує. Санчастина в жахливому стані.  Асортимент товару в магазині вражає: кілька пар капців, до десяти майок, упаковка гребінців і зубних щіток, – все. Особи, поміщені до дисциплінарного ізолятору, не мають доступу до питної води, оскільки кранів просто не існує. Вода надається за вимогою!  Поміщені до дисциплінарного ізолятору не мають доступу до питної води, так як кранів просто не існує. Вода надається за вимогою! За результатами нашого візиту було звільнено з дисциплінарного ізолятора трьох осіб, які були поміщені туди незаконно.  Писати можна дуже багато, але це все ми відобразимо в довідці та актах реагування!», – написав В’ячеслав Свірець.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській виправній колонії №4 засуджені можуть безкоштовно отримати робітничу професію, яка згодиться на волі.

 

Фото зі сторінки В’ячеслава Свірця в Facebook

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі