Суспільство

У пунктах габаритного контролю в Житомирській області виявили 40 перевантажених фур

30 September 2016, 16:37

Упродовж двох місяців роботи пересувним пунктом габаритно-вагового контролю на дорогах Житомирської області було проведено більше 780-ти зважувань великовагових транспортних засобів та виявлено майже 40 порушень, на основі яких складено акти.

Про це 30 вересня повідомила прес-служба Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

Контроль здійснюється філією «Житомирська ДЕД» спільно з представниками Управління Укртрансбезпеки у Житомирській області та Національної поліції в Житомирській області. 

Згідно з вимогами Правил дорожнього руху, рух транспортних засобів та їх складових здійснюється за спеціальними правилами у разі, коли фактична маса становить понад 40т (для контейнеровозів — понад 44 т, на встановлених Укравтодором і Нацполіцією для них маршрутах — до 46 т), навантаження на одиночну вісь перевищує 11 т (для автобусів, тролейбусів — 11,5 т), здвоєні осі — 16 т, строєні — 22 т (для контейнеровозів навантаження на одиночну вісь — 11 т, здвоєні осі — 18 т, строєні — 24 т), - нагадує САД.

«Якщо вагові параметри перевищують вказані в ПДР більш як на 2%, транспортний засіб вважається великоваговим. Для здійснення руху таким автомобілем автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами необхідно отримати дозвіл на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, що видається перевізникові в поліції, або мати документ про внесення плати за проїзд таких транспортних засобів» , - нагадує прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2016 року в Житомирській області почали працювати пости вагового контролю, водіїв попереджали про штрафи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі