Економіка

Підприємства добувної промисловості та розроблення кар’єрів Житомирської області припинили співпрацю з Росією, - ОДА

10 October 2016, 09:45

Підприємства добувної промисловості та розроблення кар’єрів, які працюють в Житомирській області, припинили співпрацю з російськими споживачами.

Про це з посиланням на департамент промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації 10 жовтня повідомила прес-служба Житомирської ОДА.

«Вони почали налагоджувати ринки збуту продукції в Україні та переорієнтувались на ринок Білорусі», - йдеться у повідомленні.

За повідомленням прес-служби, ТОВ «Корал» Довбиський фарфоровий завод», ПАТ «Коростенський кар’єр», ПАТ «Коростенський кар’єр», ТОВ «Коростенський щебзавод», ТОВ «Техрозробка» та ТОВ «Трудовий колектив «Коростенський щебзавод» експортують щебінь, а ПрАТ «Товкачівський ГЗК» - кварцит.

«У зв’язку з військово-політичною ситуацією на сході України на Житомирщині тривають заходи, які дозволять економіці України якомога менше залежати від Російської Федерації. Зокрема, підприємства Житомирщини переорієнтовуються на випуск продукції до країн ЄС. Використовуючи давальницьку сировину, продовжують працювати підприємства легкої промисловості, виробляючи взуття та одяг, що майже 100% від загального обсягу реалізованої продукції експортується до країн ЄС. Основні експортери: Житомирська та Бердичівська філії СП ТОВ «РІФ-1», ПАТ «Бердичівська фабрика одягу», ПрАТ ВКФ «Леся» (м. Нов.-Волинський), ПрАТ фірма «Арсанія» (м. Коростень), ДП «Модітал» та ТОВ «Фешен Груп» (м. Житомир)», - інформує ОДА.

Прес-служба інформує, що свідченням позитивної динаміки експортних операцій підприємств області з європейськими партнерами є те, що протягом січня-липня 2016 року частка експортних операцій до країн Європейського Союзу становила 58,4% від загального обсягу експорту області, обсяг експортних операцій збільшився порівняно з аналогічним періодом 2015 року на 16,7%.

«Для налагодження співробітництва між потенційними вітчизняними та іноземними бізнес-партнерами створена база даних комерційних пропозицій підприємств Житомирщини, яка використовується під час листування з Посольствами України в іноземних державах, а також ознайомлення іноземних делегацій з експортним потенціалом області», - зазначає ОДА. 

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2016 року в ЖОДА відзначали, що найбільшими партнерами по експорту товарів з Житомирської області є Польща, Німеччина, Румунія та Росія.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі