Місто

Виконком визначив дату початку опалювального сезону в Житомирі

10 October 2016, 12:47

Опалювальний сезон у Житомирі розпочнеться з 12 жовтня, але заклади соціальної сфери почнуть опалювати на день раніше.

 Таке рішення прийняв виконком Житомирської міської ради під час позачергового засідання 10 жовтня.

«За» проголосували всі 16 присутніх членів виконкому. Всього у складі виконкому 23 людини.

«У зв'язку з очікуваним різким погіршення погодних умов і зниженням температури повітря, з метою своєчасного та якісного забезпечення споживачів міста Житомира тепловою енергією, є пропозиція розпочати опалювальний сезон 2016-2017 років із 12 жовтня 2016 року та забезпечити підключення систем теплопостачання житлових будинків, незалежно від форм власності і відомої належності. У першу чергу розпочати опалення в лікувально-профілактичних установах, дошкільних, шкільних, навчально-освітніх закладах міста з подальшим підключенням до централізованого теплопостачання житлових будинків», - зазначив заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко.

При цьому член виконкому Світлана Півоварова наполягла на необхідності розпочати опалювальний сезон на день раніше. Вона зауважила, що з приходом холодів люди почали використовувати електричні прилади для обігріву домівок і приміщень. Це стає причиною пожеж.

«Люди дозволяють собі за тиждень до початку опалювального сезону вирізати у себе вдома повністю опалювальну систему, вирішивши її змінювати саме «сьогодні». У мене (у приватному ЖЕКу №8, – ред.) таких – три будинки. Почали вирізати «змієвики»... Все ж таки підключення треба розпочинати з 11 числа, що дасть нам найбільш безболісно запустити житловий фонд. Скарги від населення, можливо, й не надходять, але сьогодні через це виникають пожежі, горять усі щитові, хоча аварійна служба працює цілодобово», – сказала Півоварова.

Зрештою, директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин запропонував у закладах соціальної сфери розпочати опалення все ж із 11 жовтня. Його підтримали всі присутні члени виконкому. 

Як повідомляв Житомир.info,  в минулому році влада Житомира вирішила почати опалювальний сезон з 9 жовтня. У м. Новоград-Волинський опалення лікувальних, навчальних та соціальних закладів цього року розпочалося з 10 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі