Влада

У Житомирі випробували нове обладнання для фіксації порушень ПДР

10 October 2016, 16:28

Житомир перше місто, де випробували нове обладнання, яке фіксує швидкість автомобілів.

Про це пише сайт Житомирської ОДА.

«10 жовтня стартував черговий етап проекту – на трасі М-21 поблизу с. Гуйва та по вул. Жуйка у м. Житомирі випробувано нове обладнання, яке фіксує швидкість автомобілів та порушення водіями правил дорожнього руху», – йдеться у повідомленні.

«Ці ділянки є аварійно-небезпечними. За підсумками цього етапу проекту дорожнім службам буде надано пропозиції, яким чином зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод на них», – розповідає Роман Крисюк, начальник управління розвитку промисловості, інфраструктури та туризму Житомирської ОДА.

Директор компанії «AxxonSoft» Олександр Курінний, один з організаторів проекту, зазначив, що метою цих заходів є насамперед безпека життя та здоров’я і водіїв, і пішоходів. Потрібно вирахувати статистичні дані порушень ПДР для того, щоб в майбутньому кількість жертв та рівень смертності при цьому були меншими.

«Житомир – це перше місто, в якому відбуваються такі виміри. І за взаємної підтримки облдержадміністрації, міської ради та управління поліції цей проект дасть можливість зробити місто безпечнішим та комфортнішим для жителів», – наголосив Олександр Курінний.

За результатами аналізу цих даних проводитиметься широка інформаційно-роз’яснювальна кампанія. За словами Романа Крисюка, інформаційна кампанія складатиметься з трансляції відповідних відеороликів на телеканалах області, які показуватимуть, як перевищення швидкості впливатиме на безпеку руху і водіїв, і пішоходів. Також в області планується розміщення білбордів та сітілайтів, які психологічно мають вплинути на свідомість водіїв.

Після проведення інформаційної кампанії організатори знову перевірятимуть водіїв: який вплив мала така інформаційна кампанія на суб’єктів дорожнього руху.

Довідково: Проект «Модернізація та підвищення системи безпеки дорожньої мережі в Україні. Проект технічної допомоги» було розпочато в січні 2016 року і триватиме він 3 роки. У співпраці з Міністерством інфраструктури України проект фінансується за кошти Європейського інвестиційного банку.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі