Влада

Ткачук відповів на петицію стосовно мораторію на підвищення вартості проїзду в громадському транспорті Житомира

11 October 2016, 11:00

Остаточне прийняття рішення щодо підвищення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування належить до повноважень виконавчого комітету Житомирської міської ради.

Про це йдеться у відповіді заступника Житомирського міського голови Дмитра Ткачука на петицію «Накласти мораторій на підвищення вартості проїзду в громадському транспорті».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Романа Миколайовича Мусійчука була опублікована на сайті Житомирської міськради 22 вересня 2016 року, і 30 вересня отримала необхідну кількість голосів.

«В зв'язку з можливим підвищенням вартості проїзду в громадському транспорті на міських автобусних маршрутах до 4-6 грн, та на тролейбусах та трамваях до 3-4 грн, просимо накласти мораторій на підвищення тарифів до поліпшення суспільно - політичної ситуації в країні, та збільшення прожиткового мінімуму, зарплат, пенсій та стипендій для населення. Та невиконання перевізниками Меморандуму про співпрацю та спільні дії між Виконкомом, громадськістю та перевізниками підписаного перед підняттям напередодні 2015 року тарифу. Вимагаємо залишити тариф для перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування в незалежності від режиму руху на рівні - 3 грн. за 1 поїздку, та на тролейбусах та трамваях на рівні - 2 грн. за поїздку», – йдеться у тексті петиції.

«Ваша петиція стосовно накладення мораторію на підвищення вартості проїзду в громадському, розглянута виконавчими органами ради. Повідомляємо, що на сьогоднішній день діють тарифи на проїзд в міському пасажирському транспорті загального користування, які були затверджені рішенням виконавчого комітету «Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування» № 579/1 від 03.12.2014 року. Разом з тим інформуємо, що Методика розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту затверджена наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 № 1175. Дана Методика визначає механізм формування тарифів та послуг з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, автобусних маршрутах спеціальних перевезень та послуги з перевезення пасажирів у таксі та легковими автомобілями на замовлення і застосовується органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та автомобільними перевізниками незалежно від їх відомчої підпорядкованості, форми власності та організаційно-правової форми господарювання. Відповідно до ст.28 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» остаточне прийняття рішення щодо підвищення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування належить до повноважень виконавчого комітету міської ради. Питання збільшення прожиткового мінімуму, зарплат, пенсій та стипендій не належить до компетенції Житомирської міської ради», – йдеться у відповіді на петицію.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирське ТТУ просить підняти вартість проїзду до 3-4 грн, приватні перевізники – до 4-6 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі