Місто

У День захисника України житомирських військових нагородили почесними грамотами та відзнаками

14 October 2016, 13:54

14 жовтня в Житомирському драмтеатрі відбулись урочистості з нагоди Дня захисника України. Військовослужбовців, які живуть та служать в місті нагороджували пам’ятними знаками, іменними годинниками та грамотами від обласної та міської ради. До привітань також долучився і нардеп від Житомира Борислав Розенблат.

В ході урочистих заходів військові, добровольці та курсанти Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова вшанували пам’ять загиблих у ході проведення АТО.

Вітальні слова військовим зі сцени говорили нардеп Борислав Розенблат, заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов, голова облради Володимир Ширма та заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута.

«Сьогодні ми перш за все хочемо привітати всіх з Днем захисника України. Я навмисно сказав не вітчизни, бо тоді в далекому 14 році багато хто переплутав, де вітчизна знаходиться. Тому ми маємо ту ситуацію, яка продовжується в нашій країні. Ми розуміємо, що вона не відступить. Не відступить, тому що загарбник, агрессор, називайте його як хочете, він бажає нашої землі, він бажає наших територій, він бажає встановити тут свою владу. Наша робота і наш внесок в нашу безпеку - це зробити так, щоб ви мали впевненість в те, що ваші сім’ї соціально захищені. Купити нове озброєння, нове оснащення, все те, чого вам сьогодні так не вистачає в наших збройних силах та інших підрозділах. Тому знаєте, багато не хочу розмовляти, бо буде краще, якщо ми зробимо свою справу. А вам усім низький уклін за вашу відданість і відвагу, за вашу честь», - каже народний депутат від Житомир Борислав Розенблат.

«Будь-яка держава може існувати лише тоді, коли в ній живуть люди, які власним вчинком можуть дати їй життя. Завдяки вам було доведено, що Україна є державою, ми маємо бути і зробимо все, для того, щоб держава існувала. Я хочу щиро подякувати тим, хто стоїть на обороні нашої держави. В першу чергу це військові, волонтери, добровольці, які в міру своїх обов’язків, та в міру свого вибору роблять це. Щиро вам дякую від усього міста Житомира. Ми пишаємось вами, ми дякуємо вам, ми поряд з вами і будемо робити усе можливе, щоб ваша служба була набагато легшою та успішнішою», - сказав заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Біля самого ж драмтеатру, на Соборному майдані, відбулась виставка військової техніки. Свої бронеавтомобілі житомирянам демонстрували нацгвардійці, поліцейські та прикордонники. Усі бажаючі також могли побувати в середині унікального бронеавтомобілю «Отаман», який за лічені години збирається із звичайної вантажівки. Цю новинку української оборонної промисловості перезентував Житомирський бронетанковий завод.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі