Суспільство

Коростенський завод МДФ подарував місту світломузичний фонтан

15 October 2016, 11:27

Із гучними оплесками та запальними дитячими танцями – саме так у Коростені на центральній площі міста відкривають фонтан, приурочений до свята Покрови та Дня захисника України. На урочистості зібралися сотні людей різного віку. Поки одні фотографуються, поспішають за кульками та цукерками, інші не втрачають можливості побовтатися у воді.

«Я роблю бульбашки у фонтанчику і він мені дуже подобається», – каже Олексій.

Представник Коростенського заводу МДФ розповідає: над розробкою фонтану працювали німецькі фахівці, а от будували вже українські експерти, подекуди й цілодобово, аби завершити будівництво у заплановані терміни.

«Вирішили присвятити відкриття цим святам, тому довелося працювати у такому авральному режимі. Тому працювали декілька бригад, за доволі короткий термін ми подарували чудовий подарунок нашому місту Коростеню», – розповідає начальник відділу постачання ПрАТ «Коростенський завод МДФ» Олександр Олексійчук.

Коростенський міський голова ділиться: не один рік виношував ідею будівництва фонтану і тільки завдячуючи Коростенському заводу МДФ її вдалось реалізувати.

«Я щиро вдячний заводу МДФ. Це нові робочі місця, це розвиток нашого міста древнього і вони не просто економічно вкладають у місто. Вони поставили завдання – вирішувати соціальні питання, тому сьогодні вони допомагають школам, дитячим садочкам, громадським організаціям, в будівництві. Максимально все вони роблять, у тому числі і будівництві фонтану», – каже міський голова Коростеня Володимир Москаленко.

Фінансовий директор заводу МДФ Катерина Самчук тішиться: тепер центр міста прикрашатиме музичний, кольоровий фонтан, біля якого коростенці із задоволенням будуть проводити вихідні та свята.

«Завод хоче для міста створити якнайкращі умови проживання, праці. Тому, у зв’язку з цими питаннями, які виникли на нашій площі – це тут був споруджений пам’ятник Леніну. Його було демонтовано і ми запропонували, що ми побудуємо за свої власні кошти фонтан – музичний, кольоровий, досить приємний для всіх. Тут якраз знаходиться завжди молодь, дітки, дорослі люди, прохідне місце і всім це подобається», – зазначає фінансовий директор ПрАТ «Коростенський завод МДФ» Катерина Самчук.

Коростенці дякують благодійникам. Кажуть: нині фонтан стане улюбленим місцем сімейного відпочинку, дітей та молоді.

«Коли будуть гарні дні ми будемо тут разом гратися зі сім’єю і дивитися, як працює фонтан», – каже Вікторія.

«Можна прийти, посидіти, кави попити, можна подивитися на фонтан, тепер купа фотографій буде», – говорить Валентина.

Упродовж вечора на присутніх чекає святковий концерт. А представники заводу МДФ обіцяють надалі сприяти економічному, культурному та соціальному розвитку міста Коростеня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі