Місто

Сім’я, яка проживала в знесеному будинку на Старовільській, три роки судилася, щоб отримати квартиру в Житомирі

17 October 2016, 17:15

Сім’я з трьох осіб, яка проживала в знесеному в січні 2013 року аварійному будинку на вулиці Старовільський, за рішенням суду отримає двокімнатну квартиру від міської влади.

Проект рішення виконкому про надання жилої площі опублікований на сайті міської ради 17 жовтня.

«Надати двокімнатну квартиру № …, жилою площею 28,97 кв.м. в будинку № … по провулку В…, Б… О… М…, на склад сім’ї із трьох осіб (вона, дочка – Б… Ю… Ю…, 19.. р.н. дочка – Б… К…Ю…, 19… р.н.). Підстава: рішення Корольовського районного суду від 03.12.2013р., ухвала Апеляційного суду Житомирської області від 10.02.2015 р., ухвала Вищого спеціалізованого суду України від 07.05.2015 р. по справі № 296/12171/13-ц», - йдеться у проекті рішення.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень є кілька ухвал та рішень суду по цій цивільній справі, починаючи з грудня 2013 року. Перше рішення у справі було винесене Корольовським районним судом м.Житомира 3 грудня 2014 року. Жінка вимагала надати їй та двом донька окрему квартиру в Житомирі, оскільки вони проживали в аварійному будинку, який був знесений рішенням міської ради, а земельну ділянку передали ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України».

Очевидно, йдеться про будинок за адресою вул.Старовільска, 28, який був знесений в січні 2013 року, Начальник управління житлового господарства Світлана Півоварова тоді повідомляла, що в одноповерховому 8-квартирному будинку 1917 року побудови зареєстровані 26 громадян, фактично проживають тільки 7 людей. За її словами, для відселення мешканців потрібно було купити 6 квартир: дві двокімнатних і чотири однокімнатних. Представник банку обіцяла після отримання прав на земельну ділянку перерахувати 1 млн 960 тис.грн для придбання житла тим, кого планують відселити. Рішення про передачу земельної ділянки банку депутати ухвалили на сесії міської ради 24 січня 2013 року.

Корольовський районний суд зобов'язав виконавчий комітет Житомирської міської ради надати позивачам «благоустроєне жиле приміщення у м. Житомирі у межах норми жилої площі, яке відповідає встановленим санітарним і технічним вимогам». Житомирський виконком подав апеляційну скаргу.  Також апеляцію подала і позивач, але Апеляційний суд Житомирської області свою ухвалою від 10 лютого 2015 року відхилив обидві апеляційні скарги. Після цього справу розглядав Вищий спеціалізований суд

Як зносили аварійний будинок на Старовільській - дивіться тут

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі