Події

Вадим Троян розповів, що у Житомирській області весілля врятували від 100 літрів вбивчого алкоголю

18 October 2016, 16:36

На Житомирщині поліцейські вчасно відстежили придбання жителями області 100 літрів отруйного алкоголю, який ті збиралися вживати під час весілля.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів перший заступник голови Національної поліції України Вадим Троян.

«Затримано 5 основних фігурантів. Схема проста: чоловік завіз через Сєвєродонецьк 5100 літрів російського метилового неочищеного спирту. Потім з нього зробили горілку та коньяк, продавали у кількох районах, отруїлося кілька сотень людей, кілька весіль стали трагедіями. Страшна історія...» – сказав він.

Разом з тим Троян зазначив, що всі фігуранти справи були обізнані стовно того, яку саме речовину постачають.

«Всі, хто брав участь у схемі, знали. Просто думав, що, якщо нормально розвести і через марлю прогнати, обійдеться. Дурний чоловік убив сотню людей. Каже, «багато хто так робив, а чого я не можу»?.. Він ще «Новою поштою» відправляв свій сурогат по Україні, ми і у Житомирській області весілля врятували – 100 літрів купило весілля! Слава Богу, встигли вчасно відстежити. Спочатку на Донбасі вилучили, потім у Харкові, а потім вже «Новою поштою» пішли... Сподіваюся, уже весь цей сурогат відстежили та вилучили. І профілактично спрацювали – попереджали, показували, як виглядає пляшка. Слідство триває», – додав перший заступник начальника Нацполіції України.

За даними Держпродспоживслужби, станом на 09:00 18 жовтня 2016 року всього в Україні зареєстрували 140 випадків отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, із яких 63 завершились летально.

Як повідомляв Житомир.info, через отруєння алкоголем один житель Житомирської області помер, ще двоє втратили зір. Прокуратура Житомирської області розслідує справу щодо збуту алкогольних напоїв, виготовлених з недоброякісної сировини. При цьому Державна фіскальна служба зі свого боку застерігала житомирян від придбання та вживання алкогольних напоїв невідомого походження та якості у невстановлених місцях та за заниженими цінами.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі