ДОПОМОГА

У Житомирі хочуть відкрити безкоштовний центр для реабілітації бійців АТО

18 October 2016, 17:34

Товста папка в руках Сергія Кузьміних - це все звернення бійців АТО, яким потрібне лікування та реабілітація. Благодійний фонд Братів Кузьміних неодноразово відправляв поранених військовослужбовців на дороговартісне лікування за кордон. Зрештою, благодійники вирішили створити реабілітаційний центр у Житомирі по вулиці Тараса Бульби-Боровця, 40.

«Дуже багато хлопців, які зверталися, і ми намагалися лікувати. І коли зрозуміли, що ми вивозимо мільйони на лікування - результату ми можемо досягнути практично того самого, тільки не за сто євро за добу. Ми вирішили створити щось своє і робити це у нас в  Житомирі. Чому у Житомирі? Тому, що це колиска ВДВ, дуже багато поранених: і 30-та бригада, і 95-та бригада. Вирішили створити щось своє. Ідея виникла чотири місяці тому, і ми почали потихеньку діяти: приміщення, ремонт, частину обладнання завозимо, меблі», - розповідає Сергій Кузьміних.

Приміщення у 160 квадратів благодійники ремонтують за власний кошт. Нині вже витратили понад 100 тисяч гривень. А невелику частину необхідного обладнання допомогли купити небайдужі та волонтери. Зараз тут вже є фітнес-тренажери, бігова доріжка зі спеціального медично-реабілітаційного обладнання - вертикалізатор, та артези для колінних суглобів. І це далеко не весь перелік потрібних пристроїв.

«На даний момент у нас є два вертикалізатора, спеціальні ходунки, аби наново вчитися ходити, і артези колінних суглобів. Тобто, є люди, які можуть стояти, але коліна не тримають. Тут спеціально такі артези, які тримають ноги, обоє дають можливість, навпаки, згинатися, коли беруть судоми. Такі маленькі ортопедичні пристрої є вже. Але попереду іще багато питань щодо обладнання, відповідні спеціальні мотомеди, реабілітаційні модулі, вони дуже дороговартісні. Так як у нас стаціонара не буде, то потрібна машина, щоб інваліда-візочника погрузити і перевезти. Потрібні медболи - елементарні шари, мати потрібно докупити. Багато іще чого потрібно», - каже благодійник.

На доукомплектування центру потрібно іще не менш як півмільйона гривень. Проте Сергій Кузьміних сподівається, що до грудня 2016 року таки зможуть відкрити перший кабінет медичної реабілітації. А згодом і два інших - для масажу та психологічної реабілітації атошників. Однак каже: без допомоги їм не впоратися.

«Небайдужі нехай звертаються. У цьому році ми, думаю, завершимо усе це. І всі військові, які отримали травму у зоні АТО: реабілітаційна або ортопедична травма - ми будемо для них це робити безкоштовно», - говорить голова БО «Всеукраїнський благодійний фонд Братів Кузьміних» Сергій Кузьміних.

Телефон для зв’язку із фондом (063) 211-52-60

Карта ПриватБанку 4149 4378 5213 0671 отримувач Кузьміних Сергій Володимирович

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі