Економіка

Податковий борг житомирських підприємств – більше 230 млн грн, серед боржників-«мільйонерів» – хімволокно та ЖЕК

19 October 2016, 15:54

Станом на 1 жовтня сума податкового боргу підприємств Житомира та Житомирського району становить 231,1 млн грн.

Про це Житомир.info повідомила начальник вiддiлу погашення боргу Житомирської об’єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Житомирській області Оксана Завадська.

«Нажаль ще не всі юридичні та фізичні особи своєчасно сплачують податки. За січень-вересень 2016 року боржникам направлено 1242 податкові вимоги, зареєстровано податкову заставу на суму 6,7 млн. грн. Всього на даний час в заставі перебувають активи на суму 40,1 млн.грн. Загалом станом на 1 жовтня 2016 р. сума боргу становила 231,1 млн. грн. Серед боржників є і великі підприємства, так би мовити «мільйонери» і невеликі підприємства та приватні особи, що заборгували декілька десятків, або сотень гривень», - інформує начальник відділу ОДПІ.

Найбільшими боржниками є: ПАТ «Універсалмаш» - 9,1 млн грн; ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна» -10,03 млн грн; ВАТ «Льонотекс» - 5,9 млн грн; ДП «Житомирторф» -1,8 млн грн; КВЖРЕП № 12 – 1,7 млн.грн.

У податковій нагадують про можливість розстрочення або відстрочення податкового боргу.

«Розстроченням, відстроченням грошових зобов’язань  або податкового боргу є перенесення строків сплати платником податків його грошових зобов’язань або податкового боргу під проценти. Платник зобов’язаний представити в орган  ДФС відповідні документи, на підставі розгляду яких може бути прийняте рішення про надання йому розстрочення/відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу. Розстрочення/відстрочення надаються окремо за кожним податком та збором.  Також можливе перенесення строків сплати розстрочених сум шляхом внесення відповідних змін до договору розстрочення/відстрочення. Слід відразу зазначити що розстрочення/відстрочення податкового боргу не звільняє майно платника з податкової застави», наголошує начальник відділу ОДПІ Оксана Завадська.

На даний час 40 платників міста Житомира та Житомирського району прийняли рішення про надання розстрочення/відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі