Влада

У житомирських відділеннях міграційної служби за 300 тис. грн хочуть зробити косметичний ремонт та вивести грибок

20 October 2016, 16:01

На закупівлю комп’ютерів та проведення поточного ремонту приміщень управління Державної міграційної служби України в Житомирської області, розташованих у Житомирі, з міського бюджету виділено 300 тисяч гривень.

Про це інформує сайт УДМС в Житомирській області.

У публікації зазначається, що 13 жовтня 2016 року депутати Житомирської міської ради підтримали ініціативу керівництва УДМС про включення до Програми економічного і соціального розвитку міста Житомира на 2016 рік заходів із забезпечення розвитку інформаційної інфраструктури та проведення поточного ремонту відділів ДМС, розташованих в Житомирі, та виділили на ці цілі 300 тисяч гривень.

Начальник УДМС в області Олександр Радько 20 жовтня розповів журналістам Житомир.info, що за 8 місяців 2016 року управління перерахувало до бюджету Житомира майже 6,5 мільйона гривень, зароблених на наданні адміністративних послуг, та показав, у яких приміщеннях житомирських підрозділів служби буде проведений ремонт та скільки коштів на це планують витратити.

Загалом відремонтують 4 підрозділи служби: відділу адресно-довідкової роботи УДМС по вул. Леха Качинського, 20, де раніше оформлювали закордонні паспорти, Корольовського та Богунського районних відділів у місті Житомирі (останній зараз працює за адресою вул. Театральна, 17) та приміщення самого управління ДМС України в Житомирській області на Пушкінській, 44 у Житомирі (за будівлею факультету іноземних мов ЖДУ ім. Франка).

«Жодної копійки не піде на ремонт кабінетів керівників», - запевняє начальник і каже, що ремонт сподіваються зробити до кінця 2016 року.

Отже, на ремонт напівпідвального приміщення обласного управління на Пушкінській, 44 (виведення грибка і фарбування стін, гідроізоляція фундаменту і встановлення над вікнами дашка) планують спрямувати 110 тисяч гривень.

Управління обласної міграційної служби на Пушкінській

Та ж будівля з іншого боку, де будуть робити гідроізоляцію і встановлювати дашки

Олександр Радько

Кабінети цокольного приміщення мають цілком пристойний вигляд... 

...але стіни вкриті грибком

... та стоїть вологовловлювач.

На косметичний ремонт стін, стель і підлоги, а також придбання пластикових вікон відділу адресно-довідкової роботи УДМС в Житомирській області на Леха Качинського, 20 (де раніше оформлювали закордонні паспорти), збираються витратити 58 тис. грн.

«Зараз тут зберігаються дані про всіх громадян Житомирської області», - говорить про відділ Олександр Радько.

Відділ адресно-довідкової роботи УДМС на вул. Леха Качинського (колишня Черняховського)

У ремонт приміщень Корольовського відділу УДМС в області, розташованого у двох сусідніх будівлях за адресами провулок Львівський, 4 і 5, хочуть вкласти 50 тис. грн. За ці кошти планують замінити підлогу, вікна, пофарбувати стіни. Приміщення УДМС орендує в поліції охорони ГУ Нацполіції в області:

Нарешті, у будівлі на вул. Грушевського, 75 (колишня Котовського) в Житомирі, де до недавнього часу розміщувався Богунський райвідділ УДМС, хочуть розмістити апаратуру для документування закордонних паспортів. Сам же райвідділ тимчасово працює на вул. Театральній, 17 (приміщення на розі Театральної і Малої Бердичівської вулиць).

«Цей відділ перевели на Театральну, 17, а тут ми будемо розміщувати апаратуру ДМС для документування закордонних паспортів. Це робиться для того, щоб приймати більше людей і було менше черг у наших житомирських підрозділах. Плануємо сюди підтягнути Житомирський районний сектор, який обслуговує населення сіл Житомирського району, тому що, згідно з законодавством, кожен громадянин має право отримати закордонний паспорт в будь-якому місті, де є підрозділ ДМС, не залежно від місця реєстрації. На косметичний ремонт стін, стелі та підлоги плануємо потратити 50 тисяч гривень», - каже Олександр Радько. З його слів, зараз триває процедура прийняття цього приміщення у комунальну власність міста.

Відремонтоване у 2015 році приміщення Богунськогно відділу УДМС на вул. Театральній, 17 керівник управління назвав зразковим, на яке будуть рівнятися щодо комфорту відвідувачів.

За словами начальника Богунського районного відділу УДМС в Житомирі Сергія Новаковського, зараз відділу належить 5 кабінетів: для прийому громадян, архівна картотека, прийом громадян-іноземців, прийом електронних паспортів і ID-­карток та кабінет керівника. В одному з кабінетів, де проводиться оформлення закордонних паспортів та ID-­карток, планується відкрити ще одне робоче місце, щоб розвантажити міські відділи:

Загалом у Житомирській області працює 9 підрозділів управління Державної міграційної служби, де видаються закордонні паспорти, з них три – у Житомирі: Богунський, Корольовський і управління на Пушкінській. Зі слів начальника УДМСМ в Житомирській області, видача електронних паспортів громадянам з 14 років, анонсована на 1 жовтня 2016 року, не розпочалася з певних причин, тому Кабмін відтермінував цей процес на 1 місяць.

Як повідомляв Житомир.info, з жовтня 2016 року житомирянам вже не видають паспорти старого зразка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі