Події

Чоловік, якого поліцейські вмовили не стрибати з житомирського мосту, пив та вербував безпритульних на бурштин, - Паламарчук

21 October 2016, 11:25

19 жовтня житомирські поліцейські вмовили чоловіка не стрибати з підвісного мосту у парку Гагаріна.

Про це 20 жовтня написали на сторінці Патрульної поліції Житомира у фейсбук.

«19 жовтня, близько 16-ї години, патрульні 3-ї роти отримали виклик від перехожих про те, що невідома особа намагається стрибнути з підвісного мосту в парку імені Гагаріна. Прибувши на місце події, поліцейські виявили чоловіка, який переліз через огорожу і мав намір стрибнути в річку. Поспілкувавшись з бідолахою, патрульні встановили, що 28-річний громадянин, раніше судимий за вчинення грабежу, на даний час не мав ні роботи, ні сім'ї, ні житла. Зі слів чоловіка стало зрозуміло, що останній через злиденність і відсутність будь-якої можливості пристосуватися у житті почав зловживати спиртними напоями. Саме з цієї причини його не залишили в центрі для безпритульних, що на провулку Іподромному. Чоловік провів декілька днів на вулиці, адже власного житла він не мав», - йдеться у дописі поліції.

Поліцейські повідомляють, що їм вдалося вмовити чоловіка не стрибати з мосту, пообіцявши йому без зволікання доставити його в житомирський центр для безпритульних.

Директор благодійної організації «Міський центр обліку бездомних осіб» Владислав Паламарчук розповів Житомир.info, що чоловік, про якого пише поліція, дійсно був мешканцем Центру.

«Цей Юрій був у нас, тоді приїхав чоловік з Малинського ринку, якому сказали про наш центр, і він загітував наших хлопців копати бурштин. Я був проти цього, про що сказав хлопцям. Однак вони зібрали речі і їздили. З Юрієм уїхав ще один бердичівський хлопець, Костя, який перебував у нас (…). Коли вони приїхали, я переговорив з Костею, і він мені пообіцяв більше не їздити на копальні. Але Юрій не заспокоївся: приходив п’яний, забирав Костю, обманював, і я сказав: ти не правий. Він не бездомний, він з села, має хату і батьків, з якими конфліктує. Його знають всі реабілітаційні центри області, і цього разу він напився якраз після того, як прийшов після реабілітаційного центру у Волиці, де був 2 місяці. Почав вимагати, щоб ми пустили його до себе. Я сказав: тобі не допоможе перебування тут, після чого він пішов напився і заліз на міст», - пояснив Владислав Паламарчук.

Зі слів директора Центру, після події поліцейські зателефонували йому, і він погодився прийняти його назад.

«Ми сказали поліції, щоб після витверезника він прийшов до нас, але він так і не прийшов, і зараз ми не знаємо, де він», - сказав Паламарчук.

Як повідомляв Житомир.info, центр обліку бездомних осіб у Житомирі відкрився влітку 2016 року. У серпні в Центрі для безхатченків побували представники німецького посольства з подарунками. У вересні 2016-го Владислав Паламарчук вручив житомирським депутатам подяки за допомогу людям, які опинилися в складних сімейних обставинах. У липні 2016 року на підвісному мосту в житомирському парку здійснив самогубство чоловік.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі