Події

У селі під Житомиром згорів будинок, в якому мешкало 12 людей

22 October 2016, 15:04

Після пожежі в селі Тетерівка Житомирського району 5 родин залишилися без даху над головою.

«21 жовтня о 14:55 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення  про пожежу в триквартирному житловому будинку у с. Тетерівка Житомирського району. На місце події було направлено два відділення рятувальників частини спецтехніки аварійно-рятувального загону та 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини.
 
По прибуттю на місце виклику з’ясувалося, що в одній із квартир виникла пожежа, і вогонь швидко розповсюдився по горищному приміщенню будинку, загрожуючи перекинутися на суміжні оселі, розташовані під одним дахом. Рятувальниками було подано 2 ствола на захист житлових помешкань та ще два - на гасіння пожежі. Для підвозу води додатково було викликано відділення ЧСТ. О 15:45 – пожежу вдалося локалізувати та о 18:22 – ліквідувати. Внаслідок події загиблих та травмованих немає. Вогнем знищено покрівлю та пошкоджено майно. Усі обставини пожежі встановлюють фахівці» - йдеться у повідомленні на сайті ДСНС.

У будинку на три квартири мешкало 12 людей, серед яких троє дітей і вагітна жінка. Люди розповідають, пожежа почалася по обіді, горіти почав дах.
 
«Дим пішов з даху, але ми не могли зрозуміти, звідки, бо це ж дім на три хати, 5 сімей тут живе. Ми не знаємо, звідки все пішло. Пожежні приїхали трошки пізнувато, але приїхали. Приїжджало три машини, сусіди нам допомогли. Ночували ми поки в готелі цю ніч, на три ночі нам сусіди допомогли, а далі ми не знаємо. Жити нема, де. Ремонтувати вже нема, що», - розповідає мешканка будинку Тетяна Галицька.
 
«Вітер сильний був і воно як спалахнуло. Ну і якби пожежні швидше приїхали, то може цього не було б. Пожежні приїхали, коли все згоріло», - додає її мама Зінаїда Зіновчук.
 
Селяни припускають, наслідки пожежі були б значно меншими, якби рятувальники прибули раніше.
 
«Їх визвали, коли тільки почав димок показуватись, з Мальованки сюди їхати буквально 5 хвилин, вони приїхали через 40 хвилин», - обурюється Леонід Матусевич.
 
Третина будинку була застрахована, бо купувалася в кредит. Власник помешкання засмучений – нещодавно зробив ремонт, але тепер йому з дружиною і двома маленькими дітьми нема де жити.
 
«Мене не було вдома. Я приїхав, вже почала горіти моя хата. Одразу почав рятувати все, що було в хаті. Що могли - рятували, з хати виносили. Поки живемо в сусідів - жити нема, де. Нема даху, нема стелі в хаті. У мене ця хата в кредиті, я купив її в кредит. Вона застрахована, я набрав експерта, він сказав, впродовж трьох днів чекайте», - каже Микола Герасимчук.
 
На місце пожежі приїхали представники влади. Найближчим часом обіцяють допомогти родинам.
 
«Сільська рада звісно буде допомагати, зберемо позачергову сесію і кошти будуть виділені, думаю, допоможе район і область», - каже голова Тетерівської сільської ради Валентина Ільницька.
 
Сесію сільської ради планують зібрати вже у вівторок, щоб впродовж тижня виділити кошти на нову крівлю. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі