Місто

Влада Житомира визначила громадську організацію, яка отримає з бюджету кошти на допомогу безхатченкам

24 October 2016, 09:30

ГО «Милосердя» стала переможцем конкурсу та отримає з міського бюджету 69,3 тис. грн  для здійснення заходів, спрямованих на соціальний захист бездомних осіб. Відповідний конкурс був оголошений рішенням виконавчого комітету міської ради №845 від 07.09.16. Днями конкурсна комісія оголосила переможця.

Про це 24 жовтня повідомляє сайт Житомирської міської ради.

«Законом України «Про соціальні послуги» передбачено, що органи місцевого самоврядування визначають потреби у соціальних послугах їх видах й обсягах та забезпечують їх надання, у тому числі шляхом соціального замовлення та на конкурсній основі укладають з суб’єктами – надавачами соціальних послуг – договір щодо умов фінансування та вимог до обсягу, порядку та якості послуг. З метою розв’язання проблеми бездомних людей та надання їм соціальних послуг ми і оголосили даний конкурс», - говорить директор департаменту праці та соціального захисту населення Вікторія Краснопір.

За умовами конкурсу, претенденти повинні були надати пропозиції щодо створення в місті комплексного закладу для осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, з забезпеченням соціально-побутових, юридичних, психологічних, консультативних послуг. Крім того, учасникам необхідно було запропонувати також своє фінансове забезпечення функціонування такого закладу.

Заявки щодо участі в конкурсі подали дві організації – ЖОГО «Милосердя» та ГО «Збережемо ліси Полісся». Обидві організації презентували цікаві напрямки роботи, але за підсумками вивчення документів члени конкурсної комісії надали перевагу та визнали переможцем соціальний проект ЖОГО «Милосердя» (керівник В. Паламарчук). З даним суб’єктом виконавчим комітетом міської ради буде укладено договір щодо надання соціальних послуг в комплексному закладі для безпритульних.

Такий досвід роботи за соціальним замовленням вивчено під час поїздки керівників виконавчих органів до Львівської міської ради. Департаментом праці та соціального захисту населення вивчено позитивні напрацювання колег та враховані в роботі з безпритульними.

«Дана робота є надважливою. Адже потрібно не тільки проголосити, що безхатченки мають право на достойне життя та соціальний захист, а й належно організувати роботу по їх поверненню у соціум. І саме тут найбільш ефективнішим є поєднання зусиль міської ради та громадської ініціативи. Відрадно бачити, як функції соціального патруля та обліку безпритульних переросли в роботу по їх реінтеграції: відновлення документів, працевлаштування, оформлення в геріатричний пансіонат», – зауважила заступник голови конкурсної комісії, голова постійної комісії з соціально-гуманітарних питань Наталія Леонченко.

Заступник міського голови Матвій Хренов озвучив ЖОГО «Милосердя» пропозицію виконавчого комітету розглянути можливість встановлення в місті спеціальних контейнерів для збору вживаного одягу та взуття для безхатченків.

Комплексний заклад для безпритульних осіб функціонуватиме за адресою  провулок 1-й Іподромний, 15-А.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці минулого року на околиці міста у старій будівлі на провулку Іподромному житомирські безхатченки власними силами облаштовували приміщення. Влітку цього року прихисток безхатченків, яким опікується ГО «Милосердя», відвідав мер Житомира Сергій Сухомлин та пообіцяв допомогу з міського бюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі