Україна

Родичі жертв Смоленської катастрофи просять зупинити ексгумацію

24 October 2016, 13:50

Понад 200 родичів жертв катастрофи під Смоленськом написали відкритий лист на адресу влади Польщі, духовних осіб та людей доброї волі з проханням зупинити заплановану прокуратурою країни ексгумацію тіл їхніх близьких.

Про це повідомляє PAP.

"Через шість років після тих страшних днів ми самотні і беззахисні перед обличчям цього безжалісного і жорстокого акту. Наших близьких повинні дістати з гробів, всупереч святій забороні порушувати спокій померлих", - наголошується у зверненні.

"Протягом останніх місяців ми безуспішно висловлюємо свій протест проти цієї незрозумілої і невиправданою процедури", - йдеться в листі.

Родичі наголошують, що незважаючи на всі заклики і вимоги, плани щодо ексгумації стають реальністю.

Підписи під листом поставили 200 осіб з числа близьких жертв катастрофи під Смоленськом.

Вони просять всіх небайдужих надати їм допомогу, а також закликають представників церкви виступити на захист недоторканності поховань.

Нагадаємо, Польща проведе ексгумацію тіл всіх жертв Смоленської катастрофи для проведення додаткових досліджень щодо обставин катастрофи. Рішення було прийнято спеціальною групою слідчих Крайової Прокуратури.

10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у Смоленську загинуло 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качинський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровский, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.

Європейська правда

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі