Місто

У Житомирі по вулиці Західній будують каналізаційну мережу: люди скаржаться на відкриті люки, ями та бруд

24 October 2016, 17:16

Уже другий рік поспіль мешканці вулиці Західної у Житомирі потопають у бруді. Всьому виною – будівництво каналізації та водопровідної мережі. Не так давно, мешканці з розумінням ставилися до виконавців робіт. Однак терпець увірвався, коли три тижні тому підрядники згорнули техніку та поїхали, залишивши по собі розриті ями та відкриті каналізаційні люки.

«Ходити неможливо. У мене двоє онуків: одному 4 роки, іншому – 10. Як я можу випустити його на вулицю? Там колодязь відкритий, там прорвало, там знову колодязь відкритий… Це ж діти: воно ж тобі піде, втопиться в одну хвилину», – каже Анеля Баньківська.

Аби вплинути на виконавців робіт, місцеві мешканці звернулись до міського управління комунального господарства.

«Звертались у благоустрій міста, у міську раду. Конкретної відповіді ніякої не отримали, сказали: розберемося. Коли це має трапитися, коли це буде? А час не стоїть, час іде до морозу, до холоду. до снігу. Капне саме менше води – все, всі попливуть», – розповідає Людмила.

Депутат міської ради Юрій Мойсеєв розповідає: на будівництво каналізаційної мережі по вулиці Західній було виділено 1,4 млн грн. Тендер на виконання робіт виграла рівненська компанія «ТЕПЛОГАЗБУД». Чому будівництво затягується, депутат стверджувати не береться, однак ділиться здогадками.

«Працюють, напевно, на орендованій техніці і по мірі, коли ця техніка є, і орендодавець її дає, то так і працюють. Я сказав і управлінню комунального господарства, і водоканалу, щоб не розраховувались із ними, поки вони не завершать роботи, ми не приїдемо і не побачимо, що все зроблено, відновлено благоустрій і люди дійсно скажуть: задоволені. Далі вже зрозуміло, що людям потрібно буде від будинків врізатися в саму каналізаційну мережу. Наступний крок – асфальтування даної вулиці, вже після того, як усі вріжуться», – говорить Юрій Мойсеєв.

Так, як замовник робіт – «Житомирводоканал», то директор підприємства Андрій Нікітін обіцяє якнайшвидше усунути недоліки.

«Наш підрядник обіцяє завершити роботи до кінця жовтня. Якийсь час йому знадобиться для благоустрою території. Ми знаємо, що є відкриті каналізаційні люки. Упродовж сьогоднішнього дня і першої половини завтрашнього всі люки будуть накриті. З нашою допомогою – це буде знаходитись під нашим контролем», – запевняє директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі