Культура

Концерт Лободи у Житомирі охороняли поліцейські

25 October 2016, 12:29

У Житомирському облмуздрамтеатрі співачка Світлана Лобода (Loboda) 24 жовтня відіграла концерт у рамках свого міжнародного туру «К черту любовь». Попри те, що близько двох десятків житомирян виступали проти її виступу, навіть подавши до міської ради відповідну електронну петицію, артистці таки вдалося зібрати залу глядачів. 

За три тижні з дня опублікування на сайті Житомирської мерії,  тобто станом на 24 жовтня 2016 року, петцію про заборону виступу Світлани Лободи підписали лише 18 осіб із 250. Свою вимогу заборонити концерт автор петиції мотивував тим, що артистка «співає мовою агресора та окупанта».

Увечері 24 жовтня по периметру драмтеатру житомиряни помітили кілька десятків поліцейських, а також близько 20 охоронців. Крім того, на майдані Соборному можна було побачити кілька автівок патрульних.

У коментарі Житомир.infо начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко підтвердила, що поліцейських залучали до охорони правопорядку під час концерту Світлани Лободи.

«У в’язку з проведенням масового заходу та недопущенням будь-яких порушень правопорядку охорону громадського порядку забезпечували працівники управління превентивної діяльності, також патрульні поліцейські та поліцейські Житомирського відділу поліції. Їхня кількість не розголошується. Звернень щодо можливих порушень порядку перед концертом до управління не надходило, але захід відвідало багато людей», – прокоментувала Алла Ващенко.

Вартість квитків на шоу Loboda у Житомирі становила від 450 до 1250 грн. Зокрема аби споглядати його хоча би з балкону драмтеатру, треба було витратити 550 грн. Однак це не стало на заваді фанам співачки. Вони продовжують ділитися враженнями від концерту у соцмережах, публікуючи різноманітні фото на підтвердження.

Сама ж артистка одразу після виступу, 24 жовтня вночі, подякувала своїм прихильникам, написавши на своїх сторінках у соцмережах: «Спасибо, Житомир! Cпасибо #lobodafan за фото. Я спать! Завтра продолжаем писать альбом». А вже 25 жовтня опублікувала й відео із фрагментами житомирського концерту.

Загалом, турне заслуженої артистки України Світлани Лободи охоплює 20 міст України та зарубіжжя. Цього разу, крім вітчизняних обласних центрів, у концертному графіку виконавиці – шість міст закордоном. Так, у вересні вона виступила у Нью-Йорку, Вашингтоні, Чикаго, Маямі, Астані та Алмати. Житомир же став 16-м містом, яке Loboda відвідала із шоу «К черту любовь». Нинішній тур співаки відбувається на підтримку її майбутнього альбому.

«Співачка представить грандіозне світлове шоу і розширить географію своїх виступів. Світлана Лобода відправляється в черговий міжнародний тур «К черту любовь» на підтримку нового альбому, який шанувальники артистки чекали 5 років. Нова концертна програма співачки стане головною музичною подією осені, а її довгоочікуваний альбом – символічним подарунком виконавиці своїм фанатам до Нового року», – зазначали організатори у прес-релізах, розісланих в українські ЗМІ перед стартом туру.

Разом з тим, житомирські активісти вже збираються протидіяти концерту Потапу та Насті, який в облмуздрамтеатрі планують провести 8 листопада 2016 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі