ДОПОМОГА

Волонтери пояснили, як за допомогою пластикових кришечок можна допомогти бійцю з Житомирської області Олегу Федорчуку

25 October 2016, 18:21

Більше 300 кілограмів пластикових кришечок зібрали житомиряни, щоб допомогти бійцям, які отримали поранення в АТО і потребують протезування. Увесь зібраний пластик відправлять на переробку, кожен кілограм кришечок – це близько 10 грн на благодійність. Організатори проекту зазначають, що нині кошти з усієї України збирають, щоб допомогти пораненому бійцю з Житомирщини Олегу Федорчуку.

«Не робиться протез із пластикових кришечок, вони за домовленістю ідуть на переробний завод, з переробного заводу вираховують, скільки коштів цей пластик коштує і він направляється на рахунок благодійного фонду «ОВЕС». Уже є 10 хлопців, яким надали допомогу. 11-й захисник Олег Федорчук із 30 Новоград-Волинської бригади. Йому на протезування потрібно 4 тис. дол. Протез буде польський, дуже якісний. Ці кришечки, які будуть зібрані з усієї України, будуть на допомогу саме йому. Ці кришечки, які зараз зібрані, це за 2 тижні з усього міста Житомира. Ліцеї, школи, звичайні громадяни, які невеликою кількістю приносили. На початок навчального року в Житомирі було зібрано 218 кг. Тут вже набагато більше. Думаю, тут 300 кг буде», – каже координатор проекту в Житомирі Марія Уланова.

За рік українці зібрали понад 80 тонн кришечок, найбільш активно до акції долучаються саме діти.

«Ми розпочали велику акцію, вона має спрямованість більше екологічну, ми розповіли людям всієї України, що по всьому світу проходить така акція, коли збирають пластикові кришечки і здають на переробку. Виручені гроші відправляються на благодійні проекти. В Європі за ці гроші купують інвалідні коляски. Так склалося в Україні, що на перше місце вийшла допомога бійцям АТО, які потребують протезування. Ми просто матеріально допомагаємо хлопцям сплатити саме протезування», – каже голова БФ «ОВЕС» Тетяна Руденко.

Збір кришечок триватиме й надалі, принести їх можна у школи чи дитячі садки, а також у службу доставки «Міст-експрес» на Покровській, 63.

Контакти: 097-996-43-46; 063-469-18-53 Марія (координатор проекту в Житомирі).

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі