Події

У кілометрі від ще одного селища Житомирської області знайшли кілька тонн львівського сміття

26 October 2016, 09:53

У кілометрі від селища Білокоровичі Олевського району в ніч на 23 жовтня невідомі висипали три вантажівки побутового сміття, серед якого були знайдені листівки і виписки з Львівської області.

Про це ввечері 25 жовтня на своїй сторінці Facebook повідомив депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук.

«Моєму обуренню немає меж. По завершенню робочого дня разом з мером Олевська поїхав в селище Білокоровичі, аби зустрітися з тутешнім керівником. Гарна дорога міжнародного значення Київ-Ковель-Ягодин... І нас сповіщають, що нібито поблизу траси, на межі Олевського та Лугинського районів, було помічено гори сміття, залишеного невідомими. Звісно, ми оперативно відреагували на звернення та з'їхали з автомагістралі... Друзі, реально не міг повірити. На відстані в якихось 150 метрів від дороги, посеред поля, висипали 3 вантажівки побутового сміття, основу якого складали відходи від медичних препаратів. Жахлива картинка та неймовірний сморід. Проте, аби зрозуміти більше, ми наблизилися ближче та натрапили на листівки і виписки з Львівського регіону. Люди розповідають, що в ніч на 23 жовтня бачили як 3 вантажівки з'їжджали з дороги та поспіхом покидали район. Але ніхто й подумати не міг, що в 1 кілометрі від житлових будинків селища Білокоровичі хтось залишить тонни сміття. Без сумніву, вся ця нечисть шириться різного роду "ділками" із Західного регіону. І проблема це не лише міста Львова, а всієї країни, яка інфікована корупцією, та, звісно, бездіяльністю влади, яка як явище відсутня від Північних районах Житомирщини. І повірте, знаючи бойовий дух місцевих жителів, може відбутися самосуд над тими моральними виродками, які привезли сміття на Олевщину. А тим часом ми звернемося до правоохоронних органів, аби зареєструвати заяву про злочин», – написав він.

Як повідомляв Житомир.info, 2 жовтня на території Ружинського району поліція склала адмінпротокол про несанкціонований вивіз сміття: порушником виявилася львівська фірма-перевізник ТОВ «Танк Транс Україна»; відправник вiдходiв – ТОВ «АВЕ Львів», що займається збором i вивезенням сміття. 4 жовтня ОДА уточнила, що поліція передала всі документи представникам екологічної інспекції, які тепер займаються цією справою, а фірма «Танк Транс Україна» відреагувала на ситуацію з вивезенням львівського сміття до Житомирської області. 4 жовтня жителі села Павлюки Ігнатпільської сільської ради Овруцького району у купі відходів знайшли протоколи і рішення судів, звернення до Львівського міського голови Андрія Садового, шеврон охоронної фірми «Лев». 11 жовтня сміття львівського походження виявили на території заповідника «Древлянський», який знаходиться в Народицьому районі. Зі свого боку житомирські екологи підраховують збитки, нанесені ґрунтам та навколишньому природному середовищу скинутим у Житомирській області сміттям і просять поліцію та громадян допомогти у «війні» з львівськими відходами.

Львівське сміття, виявлене 23 жовтня в Олевському районі.

Фото зі сторінки Олександра Ніколайчука у Facebook

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі