Місто

У п’ятиповерхівці в центрі Житомира три роки протікає дах, але «залатати» його комунальники зможуть тільки після дощу

26 October 2016, 18:08

Стара обшарпана штукатурка та дощова вода, яка просто стікає стінами під’їзду – в таких умовах мешканці будинку на Київській, 96 проживають вже третій рік поспіль. Вероніка Клименок, яка живе у квартирі на п’ятому поверсі, розповідає, через невідремонтований дах у під’їзді постійно волого, на стінах вже з’явилась пліснява, а коли на вулиці йде дощ, то парасольку можна відривати просто на сходах.

«З самого ранку, коли прокинулись і чоловік йшов на роботу, ми відкрили двері і вода текла нам прямо в квартиру. Якщо відкрити двері, то ви можете побачити, що вода стоїть прямо в дверному проході. Вода тече і по дверях. Я думаю, що це питання кількох днів, поки вона не буде крапати в нас зі стелі в квартирі», – каже Вероніка Клименок.

Жінка показує цілий стос звернень, але каже: на жодне з них fні комунальники, ні влада не відреагували.

«Ось в такому стані воно з 2013 року. Ми спочатку просили, але нам сказали, що на капітальний ремонт немає грошей. Ніхто на нього не виділить грошей. Просили тоді хоча б частковий, просили в директора ЖЕКу, бо мешканці будинку були згодні навіть за свій кошт відремонтувати, чи частково відремонтувати дах. На ці умови він не пішов. Потім другий шов почав протікати. Після того, як почав другий шов протікати, нібито щось там зробили. Потім з’ясувалось, що просто запінили на зимній період. Після першого ж танення снігу в нас знов почало протікати», – розповідає Вероніка Клименок.

В одинадцятому ЖЕКу розповідають, про проблему знають, але нічого вдіяти із цим не можуть. Головний інженер розводить руками: на ремонт потрібні гроші, які повинна виділити міська влада.

«У районі четвертого під'їзду там взагалі весь дах потребує проведення капітального ремонту, з повною заміною шиферу. Ми зверталися, звичайно, в відповідні організації з проханням включити даний об'єкт до переліку будинків, в яких буде проводитися ремонт. Відповідну документацію ми передали в управління. Але зараз через скрутне фінансове становище я не знаю, як це питання розглядається», – каже головний інженер КП «ВЖРЕП №11» Ласло Папп.

Втім, навіть «залатати» діру в покрівлі комунальники не можуть. Кажуть, потрібно дочекатись гарної погоди.

«Вся проблема в тому, що зараз я на мокрий дах людей послати не можу з техніки безпеки. Дуже слизько. Я просто не можу послати туди людей. Не те, що не хочу, просто не маю права, не приведи Господи, щось трапиться. Мокрий слизький дах. Ось у чому питання», – запевняє Ласло Папп.

У міський раді кажуть, в будинку дійсно потрібно робити капітальний ремонт. Але в цьому році його точно не розпочнуть.

«Інформація про ті будинки, де потрібно капітально ремонтувати покрівлю в нас в управлінні є. Зразу можу вам сказати, що ті обсяги, де потрібно ремонтувати покрівлі і обсяги фінансування – це різні речі. Тобто у нас не вистачає грошей на всі будинки. Було б краще, щоб у цьому будинку на Київській, 96 було створено ОСББ. Буде легше питання вирішити фінансово. Але це не значить, що якщо в них не буде ОСББ, то вони залишаться зі своєю проблемою наодинці», – переконує в.о. начальника управління житлового господарства Андрій Оніщенко.

Поки влада та комунальники будуть вирішувати, коли робити капітальний або хоча б поточний ремонт покрівлі в п’ятиповерхівці, мешканцям верхніх поверхів залишається тільки сподіватись, що вода не потрапить у їхні квартири.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі