Україна

Кабмін вирішив перевести дітей із затримкою розвитку у звичайні школи

27 October 2016, 10:02

 Кабінет Міністрів у середу прийняв постанову про припинення з 1 вересня 2017 року набору дітей із затримкою психічного розвитку в підготовчі та перші класи спеціальних шкіл.

Замість того їх почнуть переводити в інклюзивні класи загальноосвітніх навчальних закладів. До 2022 року всі діти, які зараз навчаються в спеціальних школах, повинні перейти у звичайні.

"Перед тим, як перейти на навчання в загальноосвітні заклади, ці діти будуть навчатися в спеціальних підготовчих класах, а вже потім перейдуть у спеціальні та в інклюзивні класи загальноосвітніх навчальних закладів, де будуть розвиватися поряд зі звичайними дітьми", - повідомила прес-служба Міносвіти України.

Міністерство підкреслює, що це забезпечить рівний доступ до освіти, сприятиме їхньому успішному розвитку і соціалізації. Крім того, вони отримають можливість навчатися, проживаючи в сім'ї.

"У поєднанні з корекційно-розвиваючою роботою й обов'язковим створенням підготовчого класу це дасть можливість забезпечити цим дітям достатню кількість навчальних годин для повноцінного засвоєння навчального матеріалу", - заявили в МОН.

Лівий беріг

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі