Події

Уночі поліцейські зупинили автомобілі з 13 заїжджими копачами, які їхали в Житомирську область на бурштин

27 October 2016, 17:39

В Овруцькому районі Житомирської області співробітники поліції затримали два автомобіля, у яких 13 чоловіків з різних регіонів України їхали на видобуток бурштину.

Про це 27 жовтня повідомив відділ комунікацій головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«27 жовтня близько 2.00 рейдова група працівників обласного управління захисту економіки та житомирського спецпідрозділу поліції помітили на лісовій дорозі у Сирницькому лісництві 2 автомобіля - Hyundai Terracan та УАЗ-452. Транспортні засоби зупинили і перевірили їх водіїв та пасажирів - усього 13 чоловіків. Під час огляду у багажних відділеннях авто поліцейські виявили дизельну мотопомпу, пожежні рукави та інші пристосування для видобутку бурштину», - інформує поліція.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Овруцького відділення поліції. Усіх чоловіків було доставлено до відділку. З’ясувалося, вони – жителі Житомирської, Рівненської та Хмельницької областей, а також м. Києва, віком від 22 до 43 років, - повідомляє відділ комунікацій. 

Транспортні засоби та технічні пристосування для незаконного видобутку надр слідчі вилучили. Розпочато кримінальне провадження за ст. 14 (Готування до злочину) та ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафними санкціями, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 26 жовтня 2016 року житомирські поліцейські піймали п’ятьох рівненчан, які з мотопомпою приїхали по бурштин.

Фото ГУ Нацполіції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі