Події

Експертиза встановлює, чи були у кишені відвідувача житомирського банку наркотики, – поліція

28 October 2016, 10:49

В одному з житомирських відділень ПриватБанку 25 жовтня слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції затримала 20-річного житомирянина, котрий при собі мав підозрілі речі, схожі на наркотичні засоби.

Про це Житомир.info повідомили в Житомирському регіональному прес-офісі ПриватБанку.

У відділенні ПриватБанку чоловік намагався оформити банківський продукт на ім’я свого знайомого на прохання самого ж товариша. При цьому пред’явив паспорт свого друга.

«Оформити картку на ім’я третьої особи без самого клієнта неможливо. В цілях безпеки працівники ПриватБанку вносять у базу фото документів нових клієнтів банку і при подальшому оформленні банківських продуктів роблять знімок клієнта з продуктом (з банківськими картками), система здійснює валідацію за фото і зберігає світлини у банківській системі, про що завжди повідомляють клієнту. Така процедура дозволяє виявити відмінність фото третьої особи при оформленні нового продукту від фото клієнтських документів у базі, запобігаючи шахрайству», – розповів головний спеціаліст з внутрішньої безпеки ПриватБанку Олег Мельник.

Для з’ясування всіх обставин працівники Служби Безпеки (СБ) Житомирського РУ ПриватБанку викликали поліцію.

“На місце події виїздила слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції, працівники якої провели огляд чоловіка. У кишені його куртки було вилучено згорток фольги із подрібненою рослинною масою, два поліетиленові пакетики із порошкоподібною речовиною білого та жовтого кольорів та інші підозрілі речі”, – зазначили у Відділі комунікації ГУ Національної поліції в Житомирській області.

Усе вилучене нині направлено на експертне дослідження. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Молодикові, який виявився 20-річним жителем обласного центру, може загрожувати покарання від штрафу до позбавлення волі на термін до 3 років.

«Усе вилучене направлено на експертизу. Якщо експертиза підтвердить, що це наркотичні засоби, йому буде оголошено про підозру про їх незаконне зберігання. Щодо того, що він намагався зробити у відділення банку, то товариша опитали і він сказав, що сам надав йому і свій паспорт, і карту, і просив його чи то продовжити термін її дії, чи ото поміняти картку. За цими діями нічого не буде», – зазначила у коментарі Житомир.info начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко.

Як повідомляв Житомир.info, на Житомирщині поліцейські вчасно відстежили придбання жителями області 100 літрів отруйного алкоголю, який ті збиралися вживати під час весілля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі