Місто

На Хеловін у Житомирському центрі крові «вампіри» заохочували студентів бути донорами

31 October 2016, 13:28

«Вампіріада №2» – акцію під такою назвою вже вдруге влаштували у Житомирському обласному центрі крові. Хеловінські декорації і вампіри, що гуляють коридорами – таку картину побачили всі, хто сьогодні, 31 жовтня, вирішив стати донором. До акції долучилися студенти місцевих вишів, які започаткували «Share blood challenge». Естафета має на меті залучити максимально велику кількість студентів і визначити найбільш активний факультет.

«Сьогодні Хеловін і тому ми приурочили «Вампіріаду», щоб зацікавити молодь, зацікавити людей в такій грайливій формі, звернути увагу, популяризувати це, інформаційно поширювати, розвивати в загальному донорський рух, оскілки це є необхідним. Сподіваємося, що молодь зверне увагу на добровільне донорство і це стане такою позитивною тенденцією, це увійде в моду і буде приносити користь», - розповідає організатор акції Андрій Магалецький.

З самого ранку донорами стали кілька десятків молодих людей. Це здебільшого студенти історичного факультету ЖДУ ім. І. Франка. Минулого року до «Вампіріади» долучилося 50 донорів. Організатори вірять, що цьогорічна акція стане ще більш популярною.

«Завдяки проведенню акції, завдяки волонтерській участі і «Вампіріаді», яка сьогодні відбулася, дійсно, число і кількість донорів збільшилася в рази і це дуже приємно. Молодь цінна, тому що це молода кров, адже ми знаємо, що то є в першу чергу особи з найменшою кількістю і можливість передачі захворювань через кров, особливо інфекцій. Це всесвітньо відомий факт. І на сьогодні це є запорука збільшення кількості безоплатних добровільних донорів», - каже завідувач донорським відділом Житомирського обласного центру крові Вадим Стефанович.

Впродовж акції студенти не лише хочуть поповнити банк крові, але й планують створити базу донорів, які у разі необхідності можуть здати кров необхідної групи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі