Місто

Студенти житомирського університету вийшли на страйк через «свавілля ректора»

2 November 2016, 15:02

 2 листопада студенти Житомирського державного університету ім. І. Франка влаштували страйк біля центрального корпусу закладу, протестуючи проти, на їхню думку, несправедливої та одноосібної кадрової політики ректора ВУЗу Петра Сауха. Зі слів студентів соціально-психологічного факультету, вони не визнають призначеного ректором нового декана.

Акція протесту розпочалася о 14.10, у ній взяли участь близько 70 студентів.

«Незважаючи на те, що одразу дві ради – рада факультету та кадрова комісія – підтримали вибір студентів, Портницьку Наталю Федорівну, ректор призначив деканом СПФ (соціально-психологічного факультету) іншу особу, яка є маловідомою серед студентів та викладачів факультету. За «випадковим збігом обставин» ця особа є підлеглою дружини ректора І.В. Саух у приватному ВНЗ КІБІТ. Студенти не погодились з таким рішенням і вийшли на страйк», - розповів голова студентського братства соціально-психологічного факультету ЖДУ Павло Седляр.

Страйкарі співали гімн факультету і вигукували «Поверніть Наталію Федорівну!», а також скандували «СПФ, живи!».

До студентів вийшов ректор університету Петро Саух, попросив їх повертатися на пари та запевнив, що ніяких репресій з боку керівництва ВУЗу не буде. Ректор також зазначив, що не в силі за один день замінити декана.

Детальніше про подію дивіться у сюжеті 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі