Місто

Житомирські студенти-психологи влаштували «сидячий» протест: чекають рішення вченої ради

3 November 2016, 14:04

Студенти соціально-психологічного факультету ЖДУ ім. І. Франка продовжують акцію протесту, пов’язану зі зміною декана та «свавіллям» ректора вишу Петра Сауха. 3 листопада близько сотні молодих людей зібралися вже на другому поверсі центрального корпусу ВНЗ та влаштували «сидячий» протест, зкорема й під дверима ректорської приймальні.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив житомирянин Андрій Сочинський.

«Друзі, не дивлячись на розмиті обіцянки Ректора ЖДУ, студентська громада соціально-психологічного продовжує страйкувати до перемоги #СПФ_Живи. Як справді яскраві представники молоді, студенти #СПФ сьогодні придумали дуже креативну акцію. Сьогодні #СПФ_читає! І читає не просто так, а у адмінкорпусі університету, під кабінетами керівництва вузу. Особливо круто це виглядає в світлі того, що сьогодні юні «франківці» читають Франка, в день Франківських читань в Університеті Франка», – написав він.

У коментарі Житомир.info голова студентського братства соціально-психологічного факультету, учасник мітингу Павло Седляр підтвердив інформацію про акцію в адмінкорпусі ЖДУ. Він також зауважив, що не завершуватимуть її аж до кінця позачергового засідання вченої ради університету, яка розпочалася о 14:00.

«Ми там із 10:00. За цей час до нас виходив проректор з навчально-методичної та виховної роботи Андрій Шевчук і сказав, що о 14:00 збирається позачергове засідання вченої ради університету, де будуть вирішувати наше питання. Вчора ми були в університеті до години 19:00. Намагалися поспілкуватися з деканом, якого обрала вчена рада. За годину нам це таки вдалося. Вона вийшла до нас і розказала, хто вона і що робить», – сказав студент.

Як стало відомо Житомир.info, під час позачергового засідання вченої ради має бути вирішене питання щодо проведення повторних виборів декана соціально-психологічного факультету.

Проте у коментарі виданню проректор ВНЗ Андрій Шевчук цю інформацію не підтвердив.

«Я можу сказати тільки те, що засідання вченої ради буде і стосуватиметься воно соціально-психологічного факультету. А як воно буде, які будуть питання на порядку денному, я цього не можу сказати», – зазначив Шевчук.

Детальніше дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, близько сотні студентів соціально-психологічного факультету ЖДУ ім. І. Франка оголосили страйк. Молоді люди не погоджуються із призначенням нового декана і вимагають повернення Наталії Портницької, яка керувала факультетом упродовж останніх п’яти місяців і кандидатуру якої не підтримала вчена рада університету.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі