Події

Слідчого Житомирського відділу поліції затримали за хабар, - Печененко

3 November 2016, 14:32

3 листопада правоохоронці затримали на хабарі в 3 тисячі гривень слідчого Житомирського (міського) відділу поліції.

Про це на своїй сторінці у Facebook 3 листопада написав начальник головного управління Національної поліції в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

«Сьогодні працівники відділу внутрішньої безпеки в Житомирській області та військової прокуратури затримали слідчого Житомирського відділу поліції під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 3 тисяч гривень. 28-річний чоловік вимагав гроші у потерпілого за повернення йому речей (речових доказів), вилучених у ході проведення слідчих дій», - написав керівник поліції, зазначивши, що «парубкові» загрожує звільнення зі служби та ув’язнення від 5 до 10 років.

На сайті ГУ НП зазначають, що факт отримання неправомірної вигоди був задокументований, а грошові кошти вилучені.

«Слідчий затриманий відповідно до ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. За вказаним фактом військовою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ. За чинним законодавством затриманому може загрожувати від 5 до 10 років ув’язнення», - повідомляє поліція, наголошуючи: позиція керівництва головного управління Нацполіції в Житомирській області щодо викриття у своїх рядах негідних і нечистих на руку поліцейських є принциповою: однозначне звільнення з органів внутрішніх справ і безумовне притягнення до відповідальності згідно із чинним законодавством. 

«Процес очищення рядів правоохоронців від негідних працівників триватиме і надалі», - обіцяють правоохоронці.

Як повідомляв Житомир.info, військова прокуратура Житомирського гарнізону закінчила досудове розслідування щодо 3 поліцейських-хабарників, які збували наркотики.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі