Місто

Приймальні відділення житомирських міських лікарень на 90% забезпечили новим медичним обладнанням

4 November 2016, 20:09

 Завдяки проекту «Невідкладна медична допомога» вартістю в понад 10 мільйонів гривень приймальні відділення житомирських міських лікарень нині забезпечені розхідним матеріалом та новим обладнанням. Результати проекту бачимо на базі другої міської лікарні. Тут і дефібрилятори, електрокардіографи, УЗД-апарати й апарати для штучної вентиляції легень та лабораторних досліджень. Лікарі кажуть: задоволені технічним оновленням.

«Якщо раніше лаборант набирала кров на загальний аналіз, то вона набирала кожен параметр окремо: гемоглобін окремо, лейкоцити окремо, еритроцити окремо, лейкоцитарна формула окремо. Зараз набирається кров в спеціальну мікропробірочку, вона підставляється до апарату, натискається кнопка, чекаєш декілька хвилин, апарат на моніторі все показує і роздруківка є на бланку», - розповідає старший фельдшер-лаборант клініко-діагностичної лабораторії ЦМЛ №2 Тетяна Герасименко.

«Можна зараз оглянути і поверхневі структури, тому що є лінійний датчик. Пацієнти з надлишковою масою тіла, за допомогою мультичастотного датчика можна оглянути складніші випадки», - зазначає лікар УЗД клініко-діагностичного відділення ЦМЛ №2 Олена Бочковська.

«ГРВІ, бронхіти, пневмонії, для цієї діагностики нам дуже потрібен цей апарат. Нам потрібно робити діагностику, наскільки вражені легені, функція легень. Тому дуже дякую», - говорить лікар.

Заступник Житомирського міського голови зізнається: план проекту виконали на 90%.   

«Всі приймальні відділення на сьогоднішній момент забезпечені стандартним набором обладнання на 90%. Єдине, що іще не приїхало, тому що корейського виробництва, це ренгенівське обладнання, воно прибуде до кінця року», - каже заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

На презентацію медичного обладнання приїхав і заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Лінчевський.

«Створення таких приймальних відділень повністю співпадає з концепцією реформування ексренної медичної допомоги і так мало б бути в кожній громаді. Нам приємно відвідувати Житомирщину також і тому, що в Житомирі мова йде не лише про устаткування обладнання, тут є чудовий перинатальний центр з симуляційним навчальним класом, який є одним із кращих на сьогодні в Україні», - зазначає заступник Міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський.

Реалізувати проект вдалося спільними зусиллями місцевої влади та народного депутата України Борислава Розенблата, який посприяв у виділенні субвенції із державного бюджету. Тому вже до кінця року, певен мер міста, проект вдасться завершити.

«У цьому році ми повністю забезпечили медикаментами та витратковими матеріалами приймальні відділення житомирських лікарень, травмпункти, і зараз прийшла черга забезпечення діагностичним обладнанням приймальних відділень. Цього року ми доведемо проект до кінця», - певен Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Це яскравий приклад діяльності міської влади, Верховної Ради України і бюджету, Міністерства охорони здоров'я теж. І ми будемо мати всі можливості для того, щоб наші поліклініки та лікарні мали сучасне обладнання, і це наше завдання», - сказав народний депутат України Борислав Розенблат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі