Політика

У Житомирі річницю жовтневої революції «відзначили» мітингом з червоними транспарантами

7 November 2016, 11:39

7 листопада у Житомирі на майдані Корольова зібралися прихильники забороненої Компартії. Нагадаємо, в цей день 99 років тому після залпу крейсера «Аврори» революційні солдати, робітники й матроси захопили Зимовий палац у Петрограді, скинувши Тимчасовий уряд. 7 листопада було офіційним державним святом за часів СРСР – День Великої Жовтневої Соціалістичної Революції. Скасовано після розпаду Радянського Союзу та здобуття Україною незалежності.

Незважаючи на дощ, у Житомиріблизько сотні людей з червоними транспарантами та парасольками провели мітинг під стінами облдержадміністрації.

Детальніше дивіться у сюжеті на нашому сайті

«Українська правда» з посиланням на російський Інтерфакс повідомляє, що 7 листопада в річницю жовтневої революції в Москві проводять марш, який присвятили 75-й річниці військового параду 1941 року.

«Площею пройшли кавалерійська група президентського полку ФСО Росії; військові з'єднань і частин, військово-навчальних закладів Міноборони Росії в складі історичних рот; вихованці Московського суворовського і Московського військового музичного училищ, передає російський Інтерфакс. Загальна чисельність задіяних в марші військовослужбовців, суворовців і кадетів, - понад 5 тисяч осіб, уточнюють в мерії. На Червоній площі також поставлять понад 40 одиниць військової техніки часів війни», - пише УП.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі