Влада

Один суддя та троє слідчих з Житомирської області потрапили до сотні найбагатших

9 November 2016, 14:07

Шестеро посадовців з Житомирської області потрапили до загальноукраїнського «рейтингу» найбагатших у спецпроекті ЛІГА.net.

«У графіку нижче просумований капітал декларанта та його сім'ї у всіх видах валют (всі дані взяті з публічного реєстру декларацій). Для наочності в кожній групі наведені тільки перші 100 найбагатших чиновників. Ім'я та посада декларанта можна побачити при наведенні курсору. 1K = 1000», - пояснює видання.

У сотні найбагатших суддів – суддя Господарського суду Житомирської області Тимошенко Олександр Михайлович. В його електронній декларації зазначено, що 1 млн 500 тис. 749 грн – гроші, присуджені за рішенням суду в 2010 році; 1 млн 248 тис. 752 грн – гроші, присуджені за рішенням суду в 2014 році; 40 тис. доларів – кошти, якими без правових підстав володіє третя особа.

Серед ста найбагатших слідчих і детективів представників Житомирської області троє. Т.в.о. заступника начальника слідчого управління ГУ Нацполіції в Житомирській області Нерух Олександр Миколайович задекларував 55 тис. доларів готівки, його зарплата за рік роботи в ГУНП складає 72 тис. 611 грн, крім того минулого року Нерух за 330 тис.грн продав рухоме майно (транспортний засіб) і за 328 тис. грн купив Volkswagen Passat 2013 р.в. 

Заступник начальника слідчого управління ГУНП Арапов Олександр Олександрович задекларував 25 тис. доларів готівки, а у його дружини – 10 тис. дол. Його зарплату в обласному управлінні Нацполіції становила за рік 127 тис. 295 грн, дружина, яка теж працює в ГУНП, отримала 99 тис. 394 грн. Крім того, у 2015 році Арапов за 124 тис. 575 грн продав нерухоме майно (квартиру) Богатько Аліні Миколаївні.

Третій – старший слідчий з ОВС (особливо важливих справ) слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Житомирський області Янович Костянтин Вячеславович. Він задекларував готівкою 6 тис. 985 євро та 40 тис. грн готівкових коштів в Ощадбанку, на банківських рахунках – 12 тис. грн, 8,2 тис. доларів та 3 тис. євро. У матері Яновича на банківських рахунках у двох банках 250 тис. грн.

У сотні найбагатших голів місцевих і обласних рад за деклараціями 2015 року – голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська та мер Житомира Сергій Сухомлин, причому Лабунська – у трійці «лідерів» після мера Києва Віталія Кличка та першого заступника голови Запорізької ОДА Дмитра Давтяна.

Що задекларувала вже екс-голова обласної ради Анжеліка Лабунська – дивіться тут, як відрізняються статки Сергія Сухомлина від інших мерів міст області – в інфографіці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі