Влада

Міноборони заявляє, що Росія намагається підірвати моральний дух українських бійців у зоні АТО

14 November 2016, 17:07

Останнім часом російські спецслужби активізували роботу, спрямовану на  підрив моральний духу українських військовослужбовців на території Донецької та Луганської областей. Зазначена активність співпадає з початком реалізації плану Російської Федерації щодо заходів дестабілізації ситуації в України.

Про це 14 листопада повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

«Військовослужбовцям Збройних Сил та інших військових формувань, які виконують завдання в районі проведення антитерористичної операції, з невідомих номерів надходять короткі повідомлення з закликами НЕ ВИКОНУВАТИ свій військовий обов’язок. Подібні СМС-повідомлення надходять і родинам військовослужбовців», - інформує Міноборони.

У відомстві підкреслюють, що вже не вперше мають можливість переконатися в цинічних та підступних діях агресора.

«Випробувана російськими  спецслужбами на своїх громадянах методика не пройде в Україні. Військовослужбовці Збройних Сил з гідністю захищають свою Батьківщину і пам’ятають тисячі українських громадян і побратимів, які загинули від рук агресора», - наголошує Міністерство оборони.

Водночас заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Яровий зазначив, що в період з 15 по 27 листопада на території Києва заплановано низку заходів за участю значної кількості громадян. На брифінгу 14 листопада начальник головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко повідомив, що вже є близько 10 заявок на проведення акцій, участь у яких, за різними оцінками, братимуть від 5-ти до 50 тисяч громадян. Отже, у зв’язку із можливою терористичною загрозою, поліція Києва переходить на посилений варіант несення служби.

«Забезпечувати правопорядок у ці дні будуть близько 5000 правоохоронців, у тому числі представники Національної гвардії та придані сили. Ми аналізуємо оперативну інформацію, маємо тривожні дзвінки щодо спроб дестабілізації ситуації у державі та можливих терористичних актів. У соцмережах є чимало закликів щодо набору так званої «масовки» на заплановані акції, за день роботи на яких пропонують від 70-ти до 150-ти гривень. Тому ми закликаємо не піддаватися на провокації політичних сил та громадських організацій, які намагатимуться використати громадян для втілення своїх підступних планів», - підкреслив Андрій Крищенко.

Аби уникнути провокацій, столична поліція проводитиме превентивні заходи, зокрема зранку вівторка перекриють вулицю Хрещатик та частково Інститутську, тож рух транспорту буде обмежений. Правоохоронці встановлять металошукачі, проводитимуть поверхневий огляд та перевірку документів і речей громадян. Окрім того, будуть задіяні групи вибухотехніків і кінологів.

Керівник столичних правоохоронців запевнив, що поліція не перешкоджатиме у проведенні мирних акцій і висловленні громадянської позиції та разом зі Службою безпеки України й іншими правоохоронними органами зробить усе, аби у столиці заходи пройшли спокійно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі