Місто

В мерії відкрили фотовиставку «Три революції» та нагородили кращих житомирських студентів

21 November 2016, 18:50

21 листопада, у День свободи та гідності, в Житомирській міській раді відкрили фотовиставку «Три революції» і нагородили кращих студентів почесними грамотами та цінними подарунками. Організатори розповідають: на виставці є знімки фотографа Алекса Заклецького, Центру досліджень визвольного руху, мистецького об’єднання «Остання Барикада» та учасника усіх трьох революцій, депутата Верховної Ради Олеся Донія.

«До Дня свободи та гідності, а також до міжнародного Дня студента ми започаткували таку невеличку виставку, яка зібрала в собі три революції. Це Революція на граніті, Помаранчева революція та Революція Гідності. В усіх цих трьох революціях участь брала саме студентська молодь. Тому ми вирішили синтезувати в собі ці три тематики, об'єднати їх і приурочити активну участь молоді в революціях до Дня гідності та свободи. Плюс сьогодні ми нагородимо кращих студентів в чотирьох номінаціях. Це лідери студентського самоврядування, кращі волонтери, кращі спортсмени та кращі науковці», - розповідає начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Студентка Житомирського інституту медсестринства Анастасія Дика отримала нагороду в номінації «Кращий волонтер вищого навчального закладу». Вона активно допомагає військовослужбовцям і навіть написала наукову роботу про подолання поствоєнного синдрому. Дівчина розповідає: іноді кращою нагородою за волонтерську діяльність є не диплом та подарунки, а простий дзвінок від бійців.

«Чому я цим займаюсь? Напевно тому, що, нажаль, в нашій країні багато людей, там на верхівках, які не бачать і не розуміють цієї проблеми. Всі знають, що після війни, як би там не було, настає мир. Так, він завойовується дуже тяжко і довго, але він настає. І коли настає цей мир, у військових, які повертаються звідти, через те, що вони побачили, скільки смертей вони пережили, йдуть якісь вади. Для того, щоб не дійти до тієї критичної ланки, яка може заподіяти велике лихо і ще одну війну, можливо, громадянську, потрібно створювати реабілітаційні центри та допомагати нашим військовим для того, щоб вони відновили своє нормальне життя», - каже Анастасія Дика. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі